Az Austrotherm befektet és terjeszkedik Horvátországban

565

2023 júniusában fektették le az Austrotherm új EPS-szigetelőanyag gyártó üzemének alapköveit Horvátországban. A zöldmezős beruházás mintegy 12 millió eurót tesz ki. A 30 fő számára munkát adó gyár üzembehelyezése a tervek szerint 2024 első felében várható.

Zágrábtól 30 kilométerre északra fekvő Zabokban fehér és grafit polisztirol termékeket gyártanak majd a horvát Austrotherm üzemben, mintegy 8000 m2-en. Az cég első horvátországi EPS-szigetelő üzemének helyszíne jól megválasztott: Zabok közvetlen autópályakapcsolattal rendelkezik a közeli főváros, Zágráb és Szlovénia felé.

Az Austrotherm 2010 óta saját kereskedelmi társasággal képviselteti magát Horvátországban, és látja el a horvát piacot EPS és XPS szigetelőanyagokkal a környező Austrotherm vállalatok segítségével.

Az osztrák családi tulajdonban lévő Austrotherm Csoport 12 országban 26 hőszigetelőanyag-gyártó üzemmel rendelkezik

Az wopfingi központ mellett még két üzem található Ausztriában (Pinkafeld, Purbach), ezen felül Magyarországon (3 üzem: Győrben, Gyöngyösön és Szekszárdon) Csehországban, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Németországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Törökországban van jelen a vállalat. Az Austrotherm Csoport a 6.000 munkatársat foglalkoztató Schmid Industrieholding része.

 

Forrás: Austrotherm