SAMOTER 2023, ahol a jövő építkezése valósággá válik

670

A 31. SaMoTer kiállításon a fókuszban az innovatív megoldások állnak majd. A háromévente megrendezett, az építőipari gépek teljes értékláncát lefedő nemzetközi építőipari gépkiállítás 2023. május 3-7. között várja az érdeklődőket a Veronai Vásárterületen.

Az ötnapos rendezvényen 23 országból érkező 536 kiállító mutatja be újdonságait. A látogatók 6 csarnokot járhatnak be, amelyek teljes kiállítási területe több mint 50 000 négyzetméter, amely 3 szabadtéri bemutatóhellyel is kiegészül.

A SaMoTer az Asphaltica kiállítással együtt kerül megrendezésre, amely az útburkolási technológiákat, az útbiztonsági és közúti infrastruktúra megoldásokat mutatja be a Siteb, az Olaszországi Aszfalt és Út Egyesület támogatásával.

A SaMoTer megerősíti státuszát, mint nemzetközi B2B platform

Idén 106 vezető nemzetközi vásárló vesz részt a kiállításon, akiket a Veronai Vásár az Olasz Külkereskedelmi Intézettel együttműködve választott ki, hívott meg és lát vendégül. Harminckét országot céloztak meg: Horvátország, Albánia, Angola, Algéria, Azerbajdzsán, Brazília, Kamerun, Kolumbia, Elefántcsontpart, Dánia, Ecuador, Egyiptom, Etiópia, Grúzia, Ghána, Jordánia, Kazahsztán, Kenya, Líbia, Lengyelország, Montenegró, Marokkó, Mozambik, Észak-Macedónia, Románia, Szaúd-Arábia, Szerbia, Szlovénia, Tunézia, Törökország, Türkmenisztán, Üzbegisztán és Venezuela.

A SaMoTer 2023 fókusztémái a környezeti fenntarthatóság és az új gazdasági modellek fejlesztése, mely utóbbi a 4.0 forradalommal együtt járó létfontosságú fejlődés.

A kiállítás két fő újdonsága is a fókusztémák irányba mutat. A 12. csarnok ad otthont az első SaMoTer Lab-nak, egy olyan kiállítási területnek, amely a leginnovatívabb megoldásokat bemutató cégeket tömöríti, mint például a 24. SaMoTer Innovációs Díj nyerteseit, emellett színvonalas képzések és továbbképző tanfolyamok várják az érdeklődőket. A kiállított technológiák között szerepelnek: érzékelők, távérzékelő eszközök, hibaelhárító eszközök, drónok, hibrid és elektromos járművek városi környezetben történő munkavégzéshez, intelligens gépek és digitális platformok az ember-gép (H2M) és gép-gép (M2M) közötti interakcióhoz, biztonságirányítási szoftverek.

A Cantiere Digitale – Digitális Építési Terület az F szabadtéri területen a SaMoTer Lab filozófiájának hatékony demonstrációja, mely szerint az új technológiák bevezetése innovatívabbá, versenyképesebbé és fenntarthatóbbá teszi az építőipari vállalatokat. Egy 3000 négyzetméteres terület, ahol teljesen automatizált gépek és technológiák figyelhetők meg egy közúti infrastruktúra építésénél.  Az eseményt naponta több alkalommal tekinthetik meg a látogatók a kiállítás teljes időtartama alatt. Ezeket a bemutatókat élőben is közvetítik a SaMoTer Lab képernyőjén a 12 számú pavilonban, valamint a Kiállítási Központ bejáratánál.

A SaMoTer egy fontos találkozási pont

A SaMoTer 2023 egy 2017-ben kezdődött hosszú felfutási időszak után, amelyet aztán a Covid lelassított, révbe ért” – mondta Federico Bricolo, a Veronai Vásár elnöke. “A fontos az, hogy ez idő alatt sikerült fenntartanunk és megerősítenünk kapcsolatainkat a vállalatokkal és a szövetségekkel, szoros párbeszédben maradva a piaccal egy sor kezdeményezésen keresztül, mint például a SaMoTer Days, a SaMoTer B2Press, az Innovációs Díj és a webináriumok. Az összetartozás érzését az ágazat egyértelműen érzékelte, amit a SaMoTer idei számai is visszaigazoltak, és a nagy nemzetközi gépgyártók visszatérését is láthatjuk. Az idei kiállítás szervezése során nagymértékben bevontuk az intézményeket, elsősorban a Vállalkozásügyi és Made in Italy Minisztériumot és az Infrastrukturális Minisztériumot, amelyek mindketten részt vesznek a veronai rendezvényen, hogy meghallgassák az ágazat igényeit.

“Pontosan egy olyan időszakban, amikor az építőipari gépek ágazata ilyen gyors fejlődésen megy keresztül, a SaMoTer visszatért – és mint mindig, most is készen áll arra, hogy teljes közösségével együtt kivegye a részét” – mondta Maurizio Danese, a Veronai Vásár ügyvezető igazgatója. “A világjárvány miatti hat év távollét a személyes vásári jelenléttől komoly kihívást jelentett egy ilyen magasan specializált, háromévente megrendezésre kerülő esemény számára. Ugyanakkor éppen az 1964-ig visszanyúló történelme az erőssége is ennek a kiállításnak, amely a nehézségek ellenére még inkább igyekszik odafigyelni a vállalkozások igényeire azáltal, hogy a vállalatok számára “testre szabott” részvételbe fektet, és nagy hangsúlyt helyez az innovációra és a képzésre.”

A SaMoTer egy fontos találkozási pont az ágazat minden szakembere számára: a találkozók és megbeszélések helyszíne, amely elősegíti és támogatja az üzleti tevékenységet, miközben a látogatók számára ugyanúgy információt és gondolatébresztő anyagot nyújt a jelenlegi helyzet és a közeljövőre vonatkozó előrejelzések világosabb elemzéséhez.

Gazdag kísérőprogram

A 31. SaMoTer kiállítást a konferenciák és workshopok gazdag kínálata kíséri: az intézményekkel, kutatóközpontokkal, egyetemekkel, szaksajtóval, szövetségekkel és vállalatokkal való együttműködésnek köszönhetően több mint 80 olyan programot terveznek, ahol a szakemberek naprakészen értesülhetnek a nemzetközi hírekről és fejleményekről. A technológiai innováció mindig előtérben van, különös tekintettel az ökológiai és digitális átállásra, valamint a biztonságra, a képzésre, a bérbeadásra, a termelékenységre, a hatékonyságra és az építkezések és utak új megoldásaira.

 

További információ: www.samoter.it