Nyitott gyár program indult a Mapei Kft-nél

985
Mapei Kft. sóskúti üzeme

A mintegy kétórás tárlatvezetésen a világ építőanyag-gyártásának élvonalába kaphatnak betekintést az érdeklődők a vállalat sóskúti gyárában. A modern gépek, a betonkémiai- és festéklabor, valamint az építőipari robotika felfedezése élménydús és szemléletformáló programot ígér.

A gyártáslátogatásra építőiparban dolgozó szakemberek, kivitelezők, építőipari tanulók és az építőipar iránt érdeklődő diákok jelentkezését várják. A látogatók megismerhetik, hogyan készülnek a világ élvonalába tartozó építőanyagok, láthatják a modern gyártósorok működését.

A gyártúra során megismerhetik Sofiát, a rakodó robotot, beleshetnek az építéskémia boszorkánykonyhájába, láthatják, hogyan készülnek a legmagasabb igényeket kielégítő precíziós építőanyagok a betonlaborban és a színlaborban, valamint a legmodernebb tesztelési eljárásokat és műszereket a minőségellenőrzésen.

A tárlatvezető tapasztalt építőipari szakember, aki a program során válaszol a látogatók kérdéseire, és nem csak a gyártási eljárásokba és technológiákba engednek betekintést, hanem a Mapei szemléletébe is.

Hisszük, hogy ha megosztjuk a tudásunkat, azzal hozzájárulunk az építőipar kultúrájának fejlődéséhez. A gyár transzparenciája lehetővé teszi a szakemberek számára a legújabb technológiák, eljárások és anyagok jobb megismerését és alkalmazását, ezzel elősegítve az innovációt az építőiparban. Ezek a fejlettebb és hatékonyabb építőanyagok javíthatják az építési folyamatokat és előmozdíthatják a fenntartható építészetet” – világította meg a nyitott gyárprogram hátterét Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A nyitott gyárprogram előzetes bejelentkezéssel látogatható. Jelentkezni és érdeklődni az gyarlatogatas@mapei.hu e-mail címen lehet.

 

Forrás: Hírnévügynökség