Az ÉVOSZ és az ÉTE által több mint húsz éve alapított Építőipari Mesterdíj célja a kiemelkedő építészeti-műszaki színvonalon megvalósított építmények, illetve ezekben közreműködő szervezetek elismerése. Az idén is több építmény-kategóriában meghirdetett 2022-es díjra legkésőbb 2022. szeptember 16-ig lehet benyújtani a pályázati dokumentációkat.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület (ÉTE) által 1999-ben alapított Építőipari Nívódíjhoz további szakmai szervezetek csatlakoztak az elmúlt több mint húsz évben. A pályázat lebonyolításában így részt vesz az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség, a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, az MTF Közműtechnológiákért Egyesület és a Közlekedéstudományi Egyesület is.

Az elismerésre nevezett építményt és annak megvalósítási folyamatát komplex módon értékelik. Ennek megfelelően a benyújtott pályázatok bírálata az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelésére, a megvalósítás műszaki-technikai színvonalának megítélésére, gazdaságossági kérdéseire és a közreműködők: beruházó, tervező, kivitelező együttműködésének minősítésére tejed ki.

Az Építőipari Nívódíj építmény-kategóriái:

  • többlakásos lakóépület,
  • középület, melyeket a Bíráló Bizottság a benyújtott pályázatok, és a pályázó javaslatainak figyelembe vételével kategorizál: például irodaépület, kereskedelmi és vendéglátó építmény, sport- és szabadidős építmény, egészségügyi és egyéb középület,
  • ipari és energetikai építmény,
  • mezőgazdasági építmény,
  • műemlék helyreállítás, építmény rehabilitáció,
  • közlekedési létesítmény,
  • komplex infrastrukturális létesítmény,
  • környezetvédelmi és vízügyi létesítmény.

A pályázati dokumentációkat legkésőbb 2022. szeptember 16.-án 16.00 óráig az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumának elektronikus úton lehet beadni az alábbi email címre: jelentkezes2022nivodij@gmail.com

Részletes pályázati feltételek a www.mesterdij.hu oldalon találhatók.

Forrás és kiemelt kép: mesterdij.hu