Lezárult a FUGA intézményvezetői pályázata

902

A Budapesti Építész Kamara (BÉK) augusztus elején írt ki pályázatot a fővárosi építészeti központ, a FUGA vezetésére. A pozícióra hét érvényes pályamű érkezett, azonban továbbra is keresik a megfelelő intézményvezetőt.

A BÉK által 2022. augusztus 2-án kiírt pályázatra a megjelölt határidőig 7 pályamű érkezett, melyek mindegyike megfelelt a kiírásban megfogalmazott feltételeknek – ismerteti honlapján a Kamara.

Elmondják azt is, hogy az Elnökség a pályázóknak személyes meghallgatás keretében biztosította, hogy bemutassák a FUGA működésére vonatkozó elképzeléseiket.

Amint azt a BÉK a honlapján írja: a benyújtott pályázatok figyelemre méltó értékekkel rendelkeztek, azonban egyik pályázat sem illet bele az Elnökség FUGA jövőbeni működésével kapcsolatos elképzeléseibe. A BÉK vezetése ezért úgy döntött, hogy a Budapesti Építészeti Központ vezetésére kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

A FUGA vezetésére továbbra is keresik a megfelelő személyt.

A Kamara arról is tájékoztat honlapján, hogy a FUGA működése folyamatos. Az Elnökség határozatával ugyanis döntött arról, hogy Koszorú Lajos ügyvezetői megbízatását 2022. október 31-ig meghosszabítja, eddig pedig kinevezik az új ügyvezetőt. Mint írják, az intézmény működése és programjai biztosítottak, és várja a látogatókat.

Forrás: BÉK honlap