GEALAN Nemzetközi Jövő Fórum 2023: utazás az ablakipari trendek világába

1784

Idén is a jövő ablakipari trendjeibe betekintő, átfogó előadás-sorozatot szervezett a GEALAN: a négy izgalmas, élőben nyolc nyelvre fordított szakmai előadást és más, témába vágó érdekes programot a GEALAN partnerei és vendégei személyesen, de Európa-szerte virtuálisan is követhették.

A helyszínen és online összesen mintegy 700 résztvevőt fogadó Nemzetközi Jövő Fórum 2023 az ablakpiac aktuális hírei és innovációi bemutatása mellett az iparág jövőbeli lehetőségeiről, kihívásairól szólt, ugyanakkor bemutatásra kerültek a legújabb GEALAN termékcsaládok és a cég digitális fejlesztései is.

Ablakipari stratégiák és termékismeret

Ivica Maurović, a GEALAN ügyvezető igazgatójának rövid megnyitó beszéde után vette kezdetét az iparág különféle témáiról átfogó tájékoztatást nyújtó előadássorozat: Martin Langen, a bonni B+L Marktdaten piackutató intézet vezetője “Változó piacok” című prezentációjában részletesen beszélt a közeljövőben valószínűsíthetően bekövetkező gazdasági változásokról és hatásokról, ármódosulásokról és megjelenő trendekről. Ezt követően a GEALAN prémium termékeire összpontosító előadás következett, minek kapcsán – annak érdekében, hogy a hallgatóság kézzelfogható benyomást is szerezhessen –  a rendezvénysátrakban számos GEALAN rendszermegoldás került kiállításra. André Wünsche, a GEALAN termékmenedzsment, innovációs és ügyfélszolgálati központ vezetője a GEALAN-acrylcolor® prémium felületkialakítási technológia fejlesztésébe adott mélyebb betekintést. Szintén most először, a 2023-as Nemzetközi Jövő Fórumon került bemutatásra az akrilüveg (PMMA) felület sötétszürke profilalappal való kombinációja, illetve az árnyalatban harmonizáló dekorfóliák választéka, melyek az év második felétől egész Európában elérhetők lesznek.

Mindezek mellett a jövő ablakai körüli izgalmas, digitális fejlesztési lehetőségek is bemutatásra kerültek: a GEALAN intelligens, automatizált okosotthon-megoldásai, melyeket az új TEXINO intelligens otthon márkával együttműködéssel tettek elérhetővé, de szó esett természetesen a GEALAN innovatív szellőztetési rendszereiről és tervezést támogató eszközeiről is. Karl Dietrich Wellsow, a GEALAN testvérvállalatának, a DBS-nek (Digital Building Solutions) az ügyvezető igazgatója az ablakvizualizációs programjaival új, egyszerű módszereket mutatott adott építési projektek méretben és kialakításban megvalósítható ablakainak meghatározásához.

Zárásként pedig egy második főtéma is szerepelt a napirenden: Prof. Dr. Stefan Wengler, egyetemi tanár és a B2B-piacok marketing- és értékesítési tanácsadója “Servitization” című előadásában kifejtette az ügyfelek és végfelhasználók igényeinek változási tendenciáit és a szervitizáció, mint ennek kezelésére szolgáló eszköz fontosságát, miszerint a termék és szolgáltatás – az egyszerű, de minőségi megoldások biztosítása – a jövőben csak szorosan egymással karöltve működve jelenthet sikert.

Gyárlátogatások és országspecifikus témák

A GEALAN rendezvényét országspecifikus tartalommal is kiegészítette, melynek kapcsán a holland divízió bemutatta a GEALAN Hafen-City-Fenster® profilrendszert, részletezve annak kiemelkedő hangszigetelési tulajdonságait, de természetesen érintett téma volt a fenntarthatóság és a környezetbarát építkezés is.

Az esemény talán egyik legizgalmasabb része az oberkotzaui és tannai telephelyeken szervezett, vezetett gyárlátogatás volt, ahol a vendégek betekintést nyerhettek a gyártósorok, a saját felhasználásra szánt szerszámkészítő üzem vagy a tannai, kiemelkedő tárolási kapacitású magasraktár napi működésébe.

Ivica Maurović, a GEALAN ügyvezető igazgatója nagyon elégedett volt a Jövő Fórum második, hibrid formátumú lebonyolításával: “Ismét sikerült rugalmassá, mégis egyszerűvé tennünk az előadások megtekinthetőségét: azok, akik nem voltak jelen a helyszínen, pár kattintással csatlakozhattak előadásainkhoz livestream adásunkon keresztül. Azt hiszem, minden vendégünk számára tudtunk nyújtani valami újat és érdekeset. Minden eddig hozzám partnereinktől eljutó visszajelzés rendkívül pozitív volt.”

A GEALAN 2023-as Nemzetközi Jövő Fóruma idén is sikeresen ötvözte a szakmai tartalmat, a partnerkapcsolati eredményességet méltató köszöntőket a kötetlen hangvételű, személyes eszmecserékkel, izgalmas beszélgetésekkel egy igazán oldott, családias légkörben.

A GEALAN innovatív nyílászáróprofil-rendszerei elérhetők IDE kattintva.

 

Forrás: Build-Communication