GEALAN: 2023 ablakipari innovációi

735
GEALAN-KONTUR® alumínium opciós dizájn keretrendszer

A nyílászárók jelentős szerepet töltenek be az épületek homlokzatának megjelenésében. A GEALAN innovatív profilrendszereivel a legmodernebb építészeti irányvonalak mentén tervezett formák megvalósításához kínál megoldási lehetőségeket. A gyártó 2023 tavaszán bemutatta GEALAN-KONTUR® alumínium opciós dizájn keretrendszerét, melynek hatásos esztétikai kialakítását a legmagasabb szintű műszaki hatékonysággal ötvözték – és természetesen a népszerű GEALAN-acrylcolor® felülettel is érkezik!

Innováció az ablaktervezésben

A német GEALAN prémium kategóriás profilrendszere, a GEALAN-KONTUR®, a 82,5 mm-es beépítési mélységével igen keskenynek számító, egyenes vonalú profilrendszer, amely nagy méretű üvegezés befogadására is alkalmas. Ennek köszönhetően remekül alkalmazható modern tervezésű építmények homlokzati elemeként, hiszen a korszerű, napfényes beltéri hatás egyszerű, ízléses módon érhető el vele. A GEALAN-KONTUR® rendszer háromkamrás tömítésének köszönhetően rekord értékeket ért el hő- és zajszigetelésben, az innovatív ragasztási technológiája pedig a statikai stabilitásához járul hozzá. Ez utóbbi ugyanis elősegíti, hogy az alkalmazott nagyméretű üveglapok feszessége átkerüljön a szárnyba, ezzel téve stabilabbá a nyílászáró egészét, míg a központi tömítőrúd a betörés elleni védelmet teszi hatékonyabbá.

Az új profilrendszer hosszútávú előnyeit azonban nem csak a későbbi használók élvezhetik. A gyártó a keret tervezésekor szempontként kezelték ugyanis az ablakgyártók folyamatait és az azokhoz használt modern eszközeit. Ezért a GEALAN-KONTUR®-t automatizált felhasználáshoz tervezték, amelynek előnyeit a gyártók a nyílászárók összeállítása közben érzékelhetik, ami ezáltal egyszerűbbé és gyorsabbá válik.

Design alumínium opcióval

A GEALAN-KONTUR® profilokat úgy fejlesztették, hogy alumínium burkolatokkal és héjakkal kombinálhatók legyenek, ami modern építészeti kiegészítőként jelenik meg. A profilrendszer színválasztéka szintén egyéni elképzelésre szabható kivitelezést kínál, izgalmas alumínium árnyalatokkal, sima és RealWood faimitációs dekorfóliákkal, amelyek az ablakok külső és belső felén is egyaránt használhatók.

Az alumínium érdekes és kétség kívül elegáns vizuális hatású árnyalati mellett a GEALAN-KONTUR® hamarosan érkezik az egyedülálló GEALAN-acrylcolor® színeiben is, amely felületkezelési technológia szintén a gyártó innovációinak sorába tartozik. A színes akrilüveggel létrehozott speciális bevonat összeolvad a PVC felülettel. Anyagából fakadóan keményebb fedőréteget képez, mint önmagában a műanyag vagy akár a lakk, ennek köszönhetően kiemelkedően időtállóvá teszi a nyílászáró kereteket. Ez az akril felület további szép, fémes pigmentáltságú és matt, illetve selyemfényű színekkel tágítja ki a tervezés lehetőségeit.

Mitől más a GEALAN-acrylcolor® felület?

A GEALAN-acrylcolor® profilbevonatok esetében az akrilüveget és a műanyagot egy koextrudálási folyamat keretein belül kombinálják egymással. Az így szinte sebezhetetlenné váló felületréteg kiemelkedően hosszú ideig marad karcmentes, ugyanakkor az alkalmazott csiszolási technikának köszönhetően a por és egyéb szennyeződések is nehezebben ülnek meg rajta, aminek következtében gyakori karbantartást, tisztítást sem igényel. Megjelenés tekintetében rendkívül jól mutat minden modern, akár kubista jegyekkel rendelkező épületen, de régebbi, korhű stílus esetén is szépen olvad egybe a hangulattal.

Új, meleg színek a választékban

Az akrilüveg technológiás felület alap palettájának színei egész Európában elérhetők. A gyártó továbbá szem előtt tartja a vásárlói igényeket és kínálatát annak megfelelően időről-időre frissíti. 2023 elején a színválaszték az egyre népszerűbb, melegebb, illetve földárnyalatokkal újul meg.

A közkedvelt, lakóházak és irodaépületek esetében is egyre gyakrabban használt RAL 7022-es „umbra szürke” az alap paletta állandó tagjává vált, míg a „traffic fehér” RAL 9016 a továbbiakban speciális színként érhető el. Az „umbra szürke” RAL 7022 minden 82,5 mm-es beépítési mélységgel tervezett keretrendszerre elérhető, mint a GEALAN-KUBUS®, az S 9000 vagy az új, dizájn és műszaki téren is sokoldalú GEALAN-KONTUR®. A speciális felületszínezési eljárás fejlesztői ugyanakkor tervezik a fémes árnyalatok választékának bővítését is, így az ezüst és vascsillámos DB 703-as sötétszürke mellett hamarosan olyan újdonságok is a kínálat részévé válnak, mint a RAL 1035 gyöngybézs, arany és bronz színezés.

A GEALAN-acrylcolor® réteg az alap színválasztékon kívül további 50 speciális árnyalatban kérhető, ezzel is jelentős mozgásteret biztosítva a kreatív tervezésben.

A linkre kattintva megismerhet még több érdekes részletet a GEALAN formabontó rendszereiről vagy a lap alján iratkozzon fel a hírlevélre és ne maradjon le az izgalmas újdonságokról: https://www.gealan.de/hu