A Bajcsy-Zsilinszky és Andrássy út kereszteződésénél található irodaház előcsarnokának megújításáról döntött az ingatlant kezelő S IMMO Hungary. Az ingatlanbefektetési társaság székhelyéül szolgáló épület földszinti közös terek díszítésének kiemelt elemei lesznek az épület tervezése során készült Finta-ceruzarajzok. A munkálatok várhatóan 2022 júliusában fejeződnek be.

Az 1989-es építésű City Center irodaház, amely Budapest első igazi bérirodaháza volt építésekor, a Bajcsy-Zsilinszky és Andrássy út kereszteződésénél található, számos metró-, busz-, trolibusz- és villamosvonal csatlakozásánál. Az „A”-kategóriás, modern irodaház hét emeleten kínál magas felszereltségű irodákat. Az épület 2012-ben teljes felújításon esett át; legutóbb 2021-ben a szinti liftelőterek újultak meg. A ház fő bérlői többek között az Itochu, a Sopron Bank, a Belga Nagykövetség Wallon Office, valamint az ingatlant kezelő S IMMO Hungary ingatlanbefektetési társaság is.

A City Center tervezése Finta József Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas építészmérnök nevéhez fűződik, aki olyan épületeket álmodott meg, mint a Budapest Kongresszusi Központ, a Westend City Center, a Schönherz Kollégium és a BME informatikai épülete. A földszinti közös terek megújításával a Pyxis Nautica Építészirodát bízták meg.

„Az épület földszinti közös tereinek újragondolásával az összetett építészeti örökséghez méltó és azt támogató közeget kívántunk létrehozni. Olyan hangulatot, ami barátságos és nyugtató. A terv érdekes részleteként kiemelném, hogy a felújítás után egyes kijelölt falfelületeken az építész, Finta József által készített archív rajzok, skiccek teszik majd személyesebbé az ikonikus irodaház új előterének karakterét” – emelte ki Tóth Dávid, a Pyxis Nautica Építésziroda építésze.

A bécsi székhelyű S IMMO AG 2001-ben lépett be a magyar piacra. Hazai leányvállalata, az S IMMO Hungary az elmúlt két évtizedben egy több mint 140 ezer négyzetméteres iroda- és hotelportfóliót hozott létre Magyarországon; cégnek tavaly már több mint 100 bérlője volt a fővárosban.

„Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy magas színvonalú, fenntarthatóságot, kényelmet, innovatív megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtó projekteket valósítsunk meg. Ehhez szorosan hozzátartozik irodaházaink folyamatos megújítása annak érdekében, hogy mind bérlőink, mind a munkatársak számára a lehető legmagasabb színvonalú környezetet biztosítsuk. A lobby megújítása kiemelt jelentőségű, hiszen a házba lépve ezzel a térrel találkozunk először, ezért tükröznie kell az egész épület minőségét, színvonalát” – hangsúlyozta Barabás Géza ügyvezető igazgató.

 

Forrás: Mitte Communications sajtóanyag