Ismét Nyílt Napot szerveznek a Holcim Bükkösdi Kőbányában

78

A Holcim Bükkösdi Kőbányája ismét megnyitja kapuit az érdeklődők számára. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén ismét négy napon át várja a Holcim a látogatókat, akik betekinthetnek a bánya működésébe és megismerhetik annak történetét is.

A Holcim Magyarország Kft. számára kiemelten fontos a környezettudatosság, amelyet nemcsak vállalatunk teljes működése során valósítunk meg, de a környezetünkben élők fenntarthatóság iránti érzékenyítése, a zöld gondolkodás szélesebb körben történő népszerűsítése is fontos számunkra. A bányai Nyílt Napunk során is ezt a szemléletmódot szeretnénk bemutatni a hozzánk látogatóknak. Az érdeklődők megnézhetik, hogyan dolgoznak a nagy munkagépeink és hogyan zajlik az élet Európa egyik legmodernebb cementgyárának bányájában.” – mondta Garai Gergely, a Holcim Magyarország Kft. Gyárigazgatója.

Látogatói időpont:

  • 2024. június 15-én, szombaton elsősorban a magánszemélyeket, helyi lakosokat, családokat, baráti társaságokat, míg
  • 2024. június 17-18-19-én délelőttönként a nevelési-oktatási intézmények csoportjait várja a Holcim.

A Holcim Bükkösdi Kőbányájának bejárása mintegy 1 órát vesz igénybe, mely során a látogatók testközelből megismerhetik a hatalmas rakodógépeket, és betekintést nyerhetnek a mészkő kitermelésének, feldolgozásának folyamatába. A bányabejárás mellett további interaktív programokkal várja a Holcim a résztvevőket.

A látogatáson maximum 25 fős csoportok vehetnek részt, életkori megkötés nélkül.  A belépés minden résztvevő számára ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációt a jelentkezések sorrendjében fogadja a Holcim a www.holcim.hu/banyalatogatas weboldalon, legkésőbb június 6-ig.

A részvétel további feltétele, hogy a látogatók hosszú szárú nadrágot és zárt cipőt viseljenek. A látogatáshoz szükséges munkavédelmi felszerelést (pl.: munkavédelmi sisak állszíjjal, láthatósági mellény) a vállat biztosítja a résztvevőknek.

További információ a Holcim hivatalos weboldalán érhető el.

 

Forrás: Holcim