Az Unicef kutatása szerint kevés a valóban családbarát munkahely Magyarországon – hívta fel a figyelmet közleményében a Mapei Kft. Ehhez kapcsolódóan a vállalat ismertette, egy híján 50 családbarát intézkedés van náluk érvényben.

Markovich Béla, a Mapei ügyvezetője szerint a munkáltatóknak törődnie kell a dolgozók jóllétével. Aki a magánéletben frusztrált és kiégett ember, az a munkahelyén is frusztrált és kiégett lesz. Ezért tudatosan keresni kell, hogy a vállalat miben segíthet a munkatársaknak, akár a magánéleti kihívások megoldásában – véli a cégvezető.

Amint azt közleményükben közölték, a Mapei-nél érvényben lévő családbarát intézkedések köre széles: az atipikus foglalkoztatási formáktól, mint a részmunkaidő, távmunkavégzés és home office lehetősége, a dolgozói juttatásokon és családtámogatási elemeken át a vállalati közösségépítésig terjed.

Példaként említették, hogy a vállalat kapcsolatot tart a GYES-en lévő anyukákkal, bölcsődei, óvodai díj támogatást, egészségpénztári hozzájárulást ad a munkavállalóknak, és családtagjai számára is. Elmondták, a támogatások lehetőség szerint követik a dolgozói igényeket. Arra is van lehetőség több más mellett, ha a gyerekek nyári szünidei felügyeletében kell a segítség, akkor abban segítenek.

Markovich Béla szerint ez a felfogás az erkölcsi haszon mellett kézzelfogható előnyökkel is jár, többek között ennek tulajdonítható a rendkívül alacsony a fluktuáció.

„Küldetésünk, hogy a termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában. Mindez nem lenne fenntartható, ha nem törődnék a munkatársainkkal. Ez a törődés a vállalati kultúra szerves része, hiszen a Mapei csoport annak ellenére, hogy globális vállalat, máig családi vállalkozás, amit az alapítók unokái vezetnek” – árulta el a cégvezető.

Forrás: Mapei sajtóanyag