Fókuszban a 4.0-ás gépek és a digitális vezérlési technológiák lesznek működés közben. Az élen a CGT S.p.A., amely a Caterpillar történelmi márkakereskedője és a hatékonyabb és fenntarthatóbb építkezésekhez szükséges legkorszerűbb megoldások szállítója.

A 31. alkalommal, 2023. május 3-7. között várja a SaMoTer kiállítás az építőipari szakembereket a Veronai Vásárterületen, ahol az építőgépgyártók mutatják be legújabb innovációikat. A nagy részvételt erősíti a Caterpillar termékcsaládok kizárólagos forgalmazójának, a nemzetközi TESYA csoport részének, a CGT bemutatójának visszatérése.

A Samoter – és a vele egy időben megrendezésre kerülő Asphaltica – kiállításokon való részvételét már megerősítette az Ammann, a Bobcat, a Bomag, a Cifa, a Dieci, a Doosan, a Hidromek, a Kato az Imer, a Kobelco, a Komatsu, a Magni, a Marini, a Merlo, a Sany, a Sermac, a Sunward, a Takeuchi, a Venieri, a Wacker Neuson, a Wirtgen, a Yanmar és a Zoomlion.

Digitális Építési Terület

Reflektorfényben a Samoter Lab demo területe áll majd, amely a csúcstechnológiákat felvonultató kiállítás dobogó szíve lesz. Itt kerül felállításra a Cantiere Digitale – Digitális Építési Terület, mely nem pusztán stílusgyakorlat, hanem egy teljes körűen automatizált és integrált építkezés, ahol a 4.0-ás gépek és digitális vezérlési technológiák ismerhetők meg működés közben. Az eseményt  naponta több alkalommal tekinthetik meg a látogatók a kiállítás teljes időtartama alatt. Ezeket a bemutatókat élőben is közvetítik a Samoter Lab képernyőjén a 12 számú pavilonban, valamint a Kiállítási Központ bejáratánál.

A Cantiere Digitale – Digitális Építési Terület azt a törekvést tükrözi, hogy a Samoter Lab mögött meghúzódó filozófiát még hatékonyabban mutassák be, mely szerint az új technológiák bevezetése innovatívabbá, versenyképesebbé és fenntarthatóbbá teszi az építőipari vállalatokat.

A Digitális Építési Terület a csatlakoztathatósághoz és az adatok felhasználásához kapcsolódó technológiai innovációk előnyeit mutatja be a hatékonyság szempontjából.  A munkaciklus-optimalizálásnak, az alacsonyabb fogyasztásnak köszönhetően, a valós idejű felügyeleti rendszerek révén nagyobb termelékenység, biztonság érhető el a veszélyes környezetben végzett munka távvezérlésével és a prediktív hibaelhárítással. A projekt a „Quelli del movimento terra”-val való együttműködés eredménye.

2023-ban a SaMoTer lesz az ellátási lánc egyetlen eseménye Európában. Következésképpen a Cantiere Digital – Digitális Építési Terület fontos lehetőség a gyártók, vevők és az ágazati szereplők számára, hogy felfedezzék és kiaknázzák a technológiai innovációk előnyeit.

 

További részletek: www.samoter.com