Átadták a Viastein Kft. új építőipari üzemét a biharkeresztesi Ipari Park területén, a cég meglévő térkőgyára mellett. A száz százalékban magyar tulajdonú Bayer Construct vállalatcsoporthoz tartozó Viastein Kft. több mint, 15 milliárd forintból megvalósított, egyedülálló betonelem előregyártó üzeme.

A gyár 20.000 négyzetméteres, a legmodernebb technológiával felszerelt üzemcsarnokával hazánk legnagyobb építőelem-előregyártó üzemévé vált. A Viastein Kft. beruházásnak köszönhetően jelentősen csökkennek a vállalatcsoport építőipari projektjeinek költségei és az építési idő, ezáltal a kivitelezés is jóval hatékonyabban tud megvalósulni.

Komplex gyárfejlesztés valósult meg Biharkeresztesen

A magyar tulajdonú Bayer Construct cégcsoporthoz tartozó Viastein Kft. 2017 második felében kezdte meg a termelést első üzemegységében, biharkeresztesi térkőgyárában, ahol a modern gyártógép és a fejlett technológiai megoldások alkalmazása széleskörű lehetőséget biztosít a kiváló minőségű, felső kategóriás termékek előállítására. A gyárfejlesztés második ütemében egy térkő-nemesítő üzem került kivitelezésre, mely 2018-ban kezdte meg működését.

A gyárkomplexum harmadik fejlesztési fázisának lezárultával pedig átadásra került a vállalat betonelem-előregyártó üzeme is. A zöldmezős beruházást a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium a beruházás ösztönzési célelőirányzat felhasználásáról szóló Korm. rendelet által meghatározott pályázat keretén belül 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A teljes fejlesztés 15 milliárd forintból valósult meg.

Az új Viastein betonelemgyár hazánk legnagyobb előregyártó üzeme az összesen 14 hektáros területen felépült 20.000 négyzetméteres üzemcsarnokával. A beruházással a Viastein Kft. 220 új munkahelyet teremt a térségben, a vállalatcsoport így tehát már összesen több mint 1.500 család megélhetését biztosítja.

Lenyűgöző lehetőségek és egyedülálló technológiai megoldások

A gyár évente több mint, 100.000 köbméter betont használ fel az előregyártáshoz. Az üzemfejlesztés ipari létesítmények, irodaházak, lakóházak, fal-, födém-, lépcső- és egyéb tartószerkezeteinek előregyártásának magas minőségű előállítását szolgálja. A prémium termékek között egyaránt megtalálhatóak lesznek körüreges födémpadlók, kéregpanelek, hőszigetelt szendvicspanelek, lépcsők, pillérek és feszített gerendák.

Az új gyár biztosítja az építőiparban felmerülő, többek között a kapacitás, kivitelezési idő és minőség terén jelentkező kihívások hatékony módon történő kezelését, a lehető legkorszerűbb megoldások alkalmazásával – az előszerelt termékek gyártása is éppen ezt a célt szolgálja. Az előregyártott elemek segítségével ugyanis csökken az építési idő, ezáltal hatékonyabbá válnak az egyes építőipari projektek.

Büszkék vagyunk rá, hogy gyárainkban a világ legfejlettebb országaiban megismert magas szintű, jövőbe mutató technológiákat alkalmazunk. Legújabb Viastein betonelem előregyártó üzemünk átadásával további lépéseket tettünk stratégiai célunk felé, hogy az általunk kivitelezett épületekhez felhasznált alapanyagok minél nagyobb százaléka saját gyárainkból származzon. A korszerű gépek és legmodernebb technológiák alkalmazása lehetőséget biztosít számunkra, hogy legújabb betonelem-gyárunkban is kiváló minőségű, felső kategóriás termékeket állítsunk elő” – emelte ki a megnyitón Balázs Attila, a Bayer Construct Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Modern technológiákat alkalmazó beruházás

A vállalat számos innovatív technológiát és modern megoldást alkalmazott már az új gyár kivitelezése során is, melyek közül kiemelkedik a 14 különböző géplánc üzemszerű összehangolása. További különlegessége az újonnan átadott üzemnek, hogy a termelés során a betonelemgyár 14 különböző gyártási technológiát alkalmaz majd.

 

Forrás: Influence Media