A Masterplast Nyrt. rekordot jelentő, 57,5 millió euró (23,3 milliárd forint) konszolidált árbevételt ért el a második negyedévben, szemben az egy évvel ezelőtti azonos időszaki 57,1 millió euróval  – közölte az építőipari szigetelőanyagokat és egészségügyi termékeket gyártó társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

Az első félévi jelentés szerint a csoport árbevétele az első hat hónapban 109,1 millió eurót tett ki, ami hozzávetőleg 14 millióval magasabb az egy évvel korábbinál. Az eredmények legfőképpen a hőszigetelő termékek forgalomnövekedésének, a vállalat megnőtt gyártási kibocsátásának és a javuló gyártási hatékonyságnak köszönhetők – számoltak be.

Az adózott eredmény a második negyedévben 30 százalékkal 8,2 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Az első fél évben az adózott eredmény 11,4 millió euró volt, szemben az egy évvel korábbi 9,1 millió euróval.

A társaság negyedéves EBITDA-ja (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) mintegy 100 ezer euróval elmaradt a tavalyi rekord értéktől a második negyedévben, a féléves EBITDA viszont 6 százalékkal 13,6 millió euróra nőtt – olvasható a jelentésben.

A Masterplast központja Magyarországon van, a cégcsoport tíz európai országban működtet leányvállalatot. A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriában jegyzik. A papír szerdán 3765 forinton zárt, az elmúlt egy évben 2700 és 4880 forint között kereskedtek a vele.

Forrás: MTI