A DAF megkezdi az új generációs áruterítő tehergépkocsik üzemi tesztelését

1071
A DAF Trucks a legnagyobb ügyfeleivel együttműködve megkezdte az áruterítő tehergépkocsik új generációjának utolsó fejlesztési fázisában esedékes üzemi tesztelését.

A DAF Trucks a legnagyobb ügyfeleivel együttműködve megkezdte az áruterítő tehergépkocsik új generációjának utolsó fejlesztési fázisában esedékes üzemi tesztelését. Ezek a járművek magukban hordozzák az új generációs XF, XG és XG⁺ páratlan örökségét, és a legmagasabb szintű minőséget, biztonságot, hatékonyságot és járművezetői kényelmet nyújtják.

Az új generációs XF, XG és XG⁺ bevezetése Európa-szerte hatalmas sikert aratott. A szaksajtó már az első tesztvezetések után elismerte a sorozatot, amely nem sokkal később a „2022-es év nemzetközi tehergépkocsija” díjat is elnyerte. Mire a gyártásuk hivatalosan elkezdődött november elején, már közel 20 000 egységre érkezett rendelés, így a „hármas ikrek” a holland tehergépkocsi-gyártó 93 éves története alatt elért összes rekordot megdöntötték.

A DAF kitolja a határokat

Az üzemi tesztelés alatt álló új generációs DAF áruterítő tehergépkocsiknak ugyanaz a platform szolgál alapul, mint a díjnyertes, hosszú távra és nagy igénybevételre tervezett tehergépkocsiknak. Ezek az első olyan haszonjárművek, amelyeket az EU tömegekre és méretekre vonatkozó új előírásait figyelembe véve fejlesztettek ki. Természetesen testvéreihez hasonlóan az új áruterítő tehergépkocsi-sorozat is kitolja a határokat a közúti biztonság, a hatékonyság és az alacsony károsanyag-kibocsátás, valamint a járművezetői kényelem terén.

Átlépünk jövő időbe

„A forradalmi XF-, XG- és XG+-modellekkel a DAF megalapozta a távolsági és nehézfuvarozás jövőjét” – nyilatkozta Ron Borsboom, a DAF termékfejlesztési ügyvezető igazgatója. „Most pedig azon dolgozunk, hogy megalapozzuk a regionális és országos áruterítés jövőjét is. A páratlan járműhatékonyság, utazási élmény és kezelhetőség mellett a közvetlen látótér, az állítható ülések, az ergonómia, valamint az illeszkedések és felületek mind új kategóriát fognak teremteni.”

A DAF az év második felében mutatja be új generációs áruterítő tehergépkocsijait. Az új sorozat a népszerű és sokoldalú DAF CF-tehergépkocsik széles választékát kiegészítve lesz elérhető.

 

Forrás: DAF Trucks