A Schüco és Jansen cégek az idei BAU kiállításon ismét bizonyították a minőség iránti elkötelezettségüket.

IMPOZÁNS MEGJELENÉS

A Schüco az „Experience Progress” mottóval, 2400 m2-es standon várta a látogatókat az idei BAU kiállításon. A szlogen egyrészt arra buzdította az érdeklődőket, hogy személyes tapasztalat révén ismerjék meg a Schüco termékeket és az átfogó épületburok-megoldásokat. Másrészt, a „fejlődés” szó arra a hat innovációs területre utalt, amelyek a vállalat szerint alapvetően befolyásolják a jövő építőiparát, és amelyek köré a kiállított termékeket csoportosították.

Hat innovációs témakör:

1. Digitalizáció: a digitális megoldások az ötletektől az épület működtetéséig nagyobb hatékonyságot biztosítanak, egyszerűsítve és megbízhatóvá téve az építési folyamatokat. A Schüco teljeskörű támogatást nyújt digitális megoldásaival a megfelelő termék kiválasztásától (Plan.One) a tervezésen és gyártáson át (SchüCal, PlanToBuild, Schüco Docu Center, Fabrication Data Center) az üzemeltetésig (Schüco Building Skin Control).

A vásáron bemutatott digitális rendszerek bemutatásáról készült videó:

 

2. Vertikális építés: a dinamikus homlokzati megoldások a magas épületek számára tervezési szabadságot, integrált funkciókat és energiahatékonyságot biztosítanak, megkönnyítve az építés folyamatát.
Az új Schüco UDC 80 elemes homlokzat mindössze 80 mm-es szélességgel megjelenő profilrendszere maximális flexibilitást nyújt a tervezők számára. A nagy súlyú szintmagas elemek előregyártására alkalmas rendszerben kialakíthatók ferde osztások, tömör és transzparens felületek, konzolos burkolati elemek, kifelé nyíló rejtett ablakszárnyak (1. kép).

3. Biztonság: a Schüco által nyújtott tűzés füstvédelmi megoldások, valamint a Sälzer cég védelmi rendszerei biztonságosabbá teszik az épületeket, ugyanakkor nagyobb funkcionalitást, rugalmasságot és változatosabb designt tesznek lehetővé. Schüco FireStop ADS 90 FR 90: 90 mm-es alapmélységű, háromkamrás, nyitott profilgeometriával kialakított rendszer, 90 perces tűzgátlást biztosít (2. kép).

4. Akusztika: a zajszint csökkentése az egészségmegőrzés érdekében alapvető fontosságú. A városi zajszint csökkentésében jelentős szerepe van a hanggátló ablakoknak, a hangelnyelő homlokzati elemek és az aktív zajszűrő használatának. A bemutatott innovációk segítségével a jövő városai csendesebbé válhatnak. A léghanggátlás mértéke a SoundCal akusztikai szoftverrel kalkulálható.
Schüco AWS 90 AC.SI ablak esetében a hanggátlás bukó helyzetben, szellőztetés mellett is megvalósul, jelentősen csökkentve a kinti zajszintet (3. kép).

5. Okosépületek: az épületek intelligensebbé tételével, például a távolról irányítható nyílászárókkal a felhasználók élete komfortosabbá és biztonságosabbá válik.
Az összes mechatronikai egység mobil vezérlése és ellenőrzése a Schüco Building Skin Control alkalmazással lehetséges, amelynek részeként olyan automatikus funkciók állnak rendelkezésre, mint például az éjszakai hűtés, a levegőminőség-érzékelők, a mozgásérzékelők és a csendes üzemmód időzítése, egyúttal a felhasználó által definiált forgatókönyvek is létrehozhatók (4. kép).

6. Otthon: a Schüco ablakai, tolóajtói és ajtói kényelmesebbé és esztétikusabbá teszik az olyan funkciókat, mint a panoráma design, a zökkenőmentes és könnyű hozzáférhetőség – így otthonunk még kényelmesebbé válik.
Schüco AWS 75.SI ablakrendszer a nullás küszöbének, míg a Schüco X-Sight Concept, valamint a Schüco ASE 67 PD tolóajtórendszerek a dinamikus küszöbmegoldásnak köszönhetően segítik az akadálymentesítést (5 a-c. kép).

A Schüco BAU 2019-es megjelenéséről készített áttekintő videó:

„BUILDING WITH STEEL AND STYLE”

A címbeli mottóval jelentkezett idén a Jansen a BAU kiállításon, tisztelgésképpen az 1920-as évek és a Bauhaus építészete előtt. Megjelenése fókuszába azon termékeik kerültek, amelyek a Bauhaus épületek felújítása során korhű megjelenést biztosítanak, együtt a korszerű technológiával és biztonsággal. A karcsú acélprofil rendszerek hőhídmentes változatai a Janisol Arte 2.0 és a Janisol Arte 66 segítségével már a bukó-nyíló és forgó ablak nyitási típus is megvalósítható a különleges műemléki követelmények megtartása mellett. A belső terek transzparens felosztására és üvegezett belső ajtók kialakítására kínált rendkívül filigrán acél profilrendszer a Jansen Art’ és a Jansen Art’15 is bemutatásra került a standon (6–7. kép).

JELENTŐS HAZAI ÉRDEKLŐDÉS

Magyarországról mintegy 700–800 érdeklődő szakember érkezett a Schüco és Jansen standokhoz. A már jelenleg is rendelkezésre álló csúcstechnológiák miatt a hazai piac szereplői nagy bizakodással tekintenek a jövőbe.
A magyar érdeklődők részére az Alukönigstahl Kft. a Schüco és Jansen standokon egész héten állandó személyzettel állt rendelkezésre, segítette a kiállított termékek minél részletesebb bemutatását.

További információ: www.alukoenigstahl.hu

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét