Miskolctapolcán a méltán népszerű és nívós üdülőközpont, az Avalon Park idén tavasszal egy sörkert épülettel bővült. Mind a magas, mind pedig az alacsony hajlásszögű tetőrész a klasszikus kőzetgyapot szigetelést kapta: MPN 038.

A hőszigetelő anyag jellemzői:

  • A1 éghetetlen,
  • hidrofóbizált,
  • ön- és alaktartó kőzetgyapot alapú hőszigetelő tábla.

A beépítési vastagság esetünkben 20 cm. Deklarált lambda: 0,038 W/mK, R= 5,25m2K/W.

A szerkezetet emelt magasságú szarufa képezi 15+ 5 cm vastagságban, megfelelő párazárással alul, illetve tetősík fóliával közvetlenül a héjalás alatt.

Az itt beépített anyag még szúrós, porzik, igazi kihívás vele dolgozni.
A Knauf Insulation számos európai gyárában állít elő hasonló terméket (könnyű kőzetgyapot szigetelő lemez). A magyar piacot is kiszolgáló Nova Baňa gyáregység a közeli jövőben fogja az Ecose technológiát gyártósorain bevezetni, illeszkedve a többi gyárban már végrehajtott technológiai váltásához.

A majdani technológiaváltás következtében így a régi, könnyű kőzetgyapot termékcsalád is környezetbarát kötőanyagot kap. Nem lesz szúrós, inkább selymes tapintású, és az anyag kiporzása is jelentősen csökkenni fog. A jelenlegi technológia szerint a kötőanyag kémiai eredetű formaldehid származék. Érdekes módon a szálas szigetelések tapintásakor nem az üveg, vagy kőzet elemi szálai, mint alkotórészek okozzák a szúrós érzetet, hanem maga a kötőanyag. Ennek lecserélése okozza majd a könnyű kőzetgyapotok esetében is a termék felhasználóbarátabb tulajdonságait.

További információ: www.knaufinsulation.hu

 

Forrás: Knauf-Insulation Kft.

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét