Lettországi állami beruházásban kapott jelentős szerepet a KÉSZ Csoport. A magyar építőipari társaság Riga ikonikus szabadtéri színházának acélszerkezetét gyártja és szereli össze 2019 októberéig. A bonyolult csőszerkezetű tető nehezen gyártható áthatásokkal rendelkezik, így nagyméretű, úgynevezett túlméretes kamionnal szállítják majd a helyszínre. A KÉSZ Csoportot a lett projekt generálkivitelezője hívta meg a tenderre, a kiválasztásnál pedig a hozzáadott műszaki és technológiai érték, valamint az ár döntött.

Az összesen 1700 tonnás acélszerkezetet körülbelül 130 kamion viszi majd Kecskemétről Rigába. A legnagyobb egy kamionnal szállítandó tartóelem több mint 26 méter hosszú és 5 méter széles lesz. A KÉSZ a gyártást, a szállítást és az összeszerelést is elvégzi, így Magyarországon 50, Lettországban pedig 30 fő dolgozik majd a projekten.

Az acélszerkezetek gyártásának megtekintése:

Az óriásberuházásra 45 millió eurót költ Lettország, ebből a KÉSZ Csoport megbízásának értéke megközelíti a 9 millió eurót. A szabadtéri színpad az északi ország ikonikus kulturális központja lesz, ezért Riga városvezetése január 18-án Kecskemétre is ellátogatott, hogy személyesen is megismerje a gyártási technológiát és a cégcsoport erőforrásait.

A KÉSZ Magyarországon több generálkivitelező alatt is dolgozik, szakértelmét azonban a nemzetközi piacon is elismerik. Megtiszteltetés, és egyben egy visszajelzés arra, hogy szakmai tudásunk és acélszerkezet-gyárunk képességei a világon bárhol megállják a helyüket” – mondta el Uhrinyi Balázs, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetője.

További információ: www.kesz.hu

Forrás: CME Hungary Kft.

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét