Gyermekeknek hirdetett rajzpályázatot a Mapei, amire 369 alkotást küldtek be a 6-12 évesek. Műveik témája az volt, hogy miként látják a jövőt.

„A jövőben lesznek emberek, akik a világűr különböző bolygóin fognak élni a csillagok között. Azokon a helyeken a földiektől teljesen különböző különleges, színpompás élőlények veszik majd őket körül” – így képzeli el a jövőt a 10 éves Kiss Zsófia, a Mapei Kft. rajzpályázatának győztese. Ebben szinte minden pályázó művészpalánta víziója egybevág: színpompásan és vidáman látják a jövőt – számolt be a Mapei.

Kiss Zsófia rajza

A zsűri által győztesnek választott rajzon kívül, az Inspikid különdíját a 9 éves Kovács Bence kapta. A közönségszavazás nyertese pedig a 6 éves Győri Natasa Boglárka pályázata lett.

Kovács Bence rajza
Győri Natasa Boglárka rajza

A 6-12 éves korú gyerekek számára meghirdetett pályázatra összesen 369 rajz érkezett. A Mapei célja az volt, hogy arra ösztönözze a gyerekeket, rajzolják le, hogy milyennek képzelik el a világot pár év múlva, milyen lesz szerintük a jövő.

A rajzok többsége színes és vidám. Mosolyognak az emberek, mosolyoknak a robotok, az állatok és a képzeletbeli lények és minden élénk színekben úszik. Jó rájuk nézni. Ugyanakkor egy-két rajz meglepően realistán festi le a közeljövőt – mutat rá Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A 8 éves Kovács Hanna szerint a jövőben minden drágább lesz és hiába lesznek robotok, hiába lesznek mások a ruhák vagy jobbak a telefonok és újabbak a kocsik: rosszabb lesz a világ, ezért cselekednünk kell! Megszívlelendő, bölcs gondolat egy gyermektől. Hiszen a világ akkor lesz jobb, ha jobbá tesszük, a jövő mindannyiunkon múlik – fogalmazott közleményében a Mapei.

A pályázatra beérkezett pályaművek itt tekinthetők meg: Mapei rajzpályázat.

Forrás: Mapei sajtóanyag