Az IVECO bemutatja új IVECO S-WAY modelljét – A távolsági fuvarozás 100 százalékban hálózatba kapcsolt és a járművezetőre összpontosító tehergépkocsiját

1814

Az IVECO július 2-án, a madridi IFEMA kiállítási központban tartott, mérföldkőnek számító rendezvényén márkakereskedői hálózata, értékesítői, ügyfelei és a nemzetközi sajtó képviselői előtt bemutatta közúti alkalmazásokra készült, új nehézkategóriájú IVECO S-WAY modellsorozatát.

Az eseményen Hubertus Mühlhäuser, a CNH Industrial vezérigazgatója hangsúlyozta: „Az IVECO valamiféle nagyobb egész részeként működik a CNH Industrial szervezetén belül, hatékonyan használva ki a vállalatcsoport szinergia-lehetőségeit. Új nehézkategóriájú zászlóshajója nem csupán az IVECO márka jelentős teljesítménye, hanem a teljes CNH Industrial számára fontos mérföldkő.

E termékbemutatójával a márka új IVECO WAY nehézkategóriájú terméksorozatát vezeti be, amely jelentős előrelépést képvisel az ügyfeleknek kínált, gazdasági és környezetvédelmi szempontból egyaránt hosszú távon fenntartható, integrált szállítási megoldások felé, ahol a kapcsolódó szolgáltatások már-már nagyobb jelentőségűvé lépnek elő, mint maga az alaptermék.

Beszédében Gerrit Marx haszongépjármű- és különleges jármű elnök kifejtette: „Beszállítóink és ügyfeleink számára egyaránt azon OEM tehergépkocsi-márkává kívánunk válni, akivel a legkönnyebb az együttműködés és a közös fejlesztés, miközben járműveinket alapvetően a tehergépkocsivezetők munkája jegyében alakítjuk ki, ami napjainkban már jóval több egy-egy útvonal teljesítésénél. A hosszú távú fenntarthatóság annak felelősségét is hordozza számunkra, hogy még vonzóbbá és élvezhetőbbé tegyük ezt a társadalom számára meghatározó fontosságú munkát, s ez jóval túlmutat a puszta bőrkárpitokon és fabetéteken”.

IVECO S-WAY – AZ ELKÖVETKEZŐ ÉVTIZED NEHÉZKATEGÓRIÁJÚ IVECO TEHERGÉPKOCSIJA

Az IVECO S-WAY a korábbi generációkban bemutatott valamennyi fejlesztést felvonultatja, s a járművezető és -tulajdonos igényei szellemében kialakított, teljes egészében új fejlesztésű vezetőfülkével egészíti ki őket. Napjaink intenzív piaci versenye közepette a logisztikai szolgáltatók egyaránt csúcsszintű jármű-üzemidőt, gazdaságosságot és termelékenységet igényelnek flottáik részéről, s az új IVECO S-WAY tökéletesen megfelel ezen elvárásoknak.

Ennek érdekében különböző megoldások és szolgáltatások semmi mással össze nem vethető, vállalati kommunikáció teljeskörű csomagjával szolgál, amelyet a vezetővel, a hosszú távú fenntarthatósággal és a teljes birtoklási költség (Total Cost of Ownership; TCO) mérséklését célzó, új és kiterjesztett konnektivitással a középpontban fejlesztettek ki. Itt már többről van szó, mint puszta termékről: mindez olyan üzleti modellt kínál, amely a jármű teljes élettartamára kiterjed, és hatékonyan segíti az IVECO ügyfeleit, hogy megfeleljenek megrendelőik elvárásainak.

Az új fülke vezetőközpontú dizájnja tágas térkínálatával, kiemelkedő ergonómiájával és a funkcionalitást magas színvonalú kényelemmel ötvöző, átgondoltan megtervezett kialakításával elsőosztályú munka- és pihenési körülményeket biztosít. Konstrukciója megerősített szerkezetével (az ECE R29.03 fülke-ütközésbiztonsági szabvány szerint) és a minden körülmények között jóval kedvezőbb körkörös kilátással a járművezető biztonsága szempontjainak is megfelel.

A teljes egészében új fejlesztésű fülke kialakítása során az IVECO tervezői minden lehetőséget megragadtak a költségtakarékosság és a termelékenység növelése érdekében, ami a járműtulajdonos nyereségességét szolgálja. Az új dizájnt továbbfejlesztett aerodinamika jellemzi, akár négy százalékkal növelve tovább e modell eleve kiváló üzemanyagtakarékosságát.

Az alacsony teljes birtoklási költséghez (TCO) olyan megoldások is hozzájárulnak, mint például a javítási költségeket jelentősen csökkentő, többrészes lökhárító, amelyben sérülést követően csupán az érintett elemet szükséges kicserélni.

A 100 SZÁZALÉKBAN HÁLÓZATBA KAPCSOLT TEHERGÉPKOCSI

Az IVECO S-WAY kínálta új, fejlett Connectivity Box színvonalas konnektivitási megoldás és meghatározó újdonság, amely valós időben gyűjt, dolgoz fel, illetve cserél adatokat. E technika a Microsofttal együttműködésben kifejlesztett szolgáltatás-platformmal dolgozik, amely biztonságos adattárolást és -kezelést, valamint számos hasznos szolgáltatást kínál. A járműtulajdonosok és a gépkocsivezetők a felhasználóbarát MyIVECO portálon és alkalmazáson keresztül mobileszközről vagy PC-ről is folyamatos hálózati kapcsolatban állhatnak teherautóikkal.

A tehergépkocsi a gépkocsivezető fedélzeti munkakörülményeinek javítására is felhasználja a konnektivitást, fejlett vezetői segédrendszerekkel és a vezetési stílust fejlesztő megoldásokkal kiemelkedő vezetési élményt kínálva, s olyan – a felhasználóbarát MyIVECO EASY Way App segítségével elérhető – szolgáltatásokkal kiegészítve, amelyek a könnyű és gazdaságos munkában segítik a sofőröket.

Az IVECO S-WAY fejlett konnektivitási megoldásait a logisztikai szolgáltatók munkájának támogatását is szem előtt tartva fejlesztették ki, hogy a jármű-üzemidő maximalizálásával, a My IVECO Way Solutions használatával nyújtott konzisztens és előretekintő szolgáltatással, valamint kedvező teljes birtoklási költséggel (TCO) biztosíthassák a vállalkozás nyereségességét.

E konnektivitás prémiumszínvonalú és személyre szabott szolgáltatások új, modulrendszerű kínálatát is elérhetővé teszi, köztük egyaránt professzionális üzemanyagtanácsadással, flottamenedzsmenttel és karbantartással – a járműflotta lehető legmagasabb teljesítménye és gazdaságossága szolgálatában.

HOSSZÚ TÁVON FENNTARTHATÓ TEHERGÉPKOCSI

Az új IVECO S-WAY sorozatot a márka nehézkategóriájú modelljeinek kiemelkedő hosszú távú fenntarthatósága alapjain tovább mérsékelt részecske- (PM), nitrogén-oxid- (NOX) és szén-dioxid-kibocsátás (CO2) jellemzi, s örökségéhez hűen kedvező teljes birtoklási költségét (TCO) alacsony károsanyag-kibocsátással ötvözi. Mindezt az exkluzív kipufogógáz-utánkezelő rendszerrel (HI-SCR), illetve a motor és a HI-TRONIX sebességváltó vállalati kommunikáció fejlett technikája eredményezte kivételes üzemanyag-takarékossággal, valamint a különböző üzemanyag-takarékossági megoldásokkal – mint például a Smart EGR rendszer – sikerült elérni.

A „zöld” flottát üzemeltetni kívánó logisztikai szolgáltatók számára továbbra is az IVECO SWAY Natural Power az egyetlen földgázüzemű tehergépkocsi, amely távolsági forgalomban 460 LE teljesítmény mellett akár 1600 kilométer hatótávot kínál. E járművel maradéktalanul kiaknázhatják a földgáz, mint a gázolaj egyetlen, s a nehézkategóriában már most rendelkezésre álló és alacsony károsanyag-kibocsátású alternatívájának előnyeit, amellyel a részecske-kibocsátás (PM) akár 99, a nitrogén-dioxid-emisszió (NO2) akár 90, míg biometán-üzemben a szén-dioxid-kibocsátás (CO2) akár 95 százalékkal – csaknem nullára – mérsékelhető a dízelekhez képest.

AZ IVECO WAY KÍNÁLATA

Az IVECO WAY már új nevével is jelzi a márka a konnektivitás kínálta lehetőségek teljeskörű kihasználása jellemezte megközelítését – az ügyfélközpontúság új útját, mégpedig olyan megoldások kifejlesztésével, amelyek járművük életciklusának minden szakaszán – és azon túl is – hatékonyan támogatják az ügyfeleket. Ez az ügyfelekre összpontosító koncepció a járművezetőre is kiterjed, még tovább emelve a mércét a fedélzeti munkakörülmények minősége tekintetében. Valójában a járműüzem új módját mutatja be, ahol a konnektivitás révén a jármű vezetője és tulajdonosa, illetve az IVECO egyaránt a teherautó fedélzetén dolgozhat együtt a jármű sikeres üzeméért és nyereségességéért – amint azt a modellsorozat mottója is kifejezi: IVECO. DRIVE THE NEW WAY!

Az új IVECO WAY sorozat azon termékfejlesztési ciklus csúcspontja, amely során az IVECO S-WAY 11 százalékos fogyasztáscsökkenés jellemezte elődje, valamint a szakma első valódi távolsági földgázüzemű megoldása, illetve a könnyű terepes alkalmazásokra készült XWAY család is bemutatkozott. A szállítási szakma kulcsfontosságú trendjeiről szól: a jármű és a köréje csoportosuló szolgáltatások közötti éles határ feloldásáról, a fejlett konnektivitásról, a magasan képzett professzionális járművezetők megszerzéséről és megtartásáról, illetve a hosszú távú fenntarthatóság területének mind komolyabb követelményeiről.

 

További információ: www.iveco.hu; www.danubetruck.hu

 

 

Forrás: Danube Truck Magyarország Kft.