A KOKI Holding új európai központját Nürtingenben hozzák létre

126

A KOKI Holding új európai központját Nürtingenben (Baden-Württemberg) hozzák létre, így a város lesz az európai otthona a KOKI két legfontosabb márkájának, a HiKOKI-nak és a Metabo-nak.

Horst Garbrecht október 1-jétől a KOKI Holdingsnál, a Metabo japán anyavállataként működő KOKI Holdings európai ügyvezető igazgatója (COOE) lesz. Ezt a szerepet a nürtingeni Metabo GmbH vezérigazgatói feladatai mellett tölti be. A HiKOKI elektromos kéziszerszámok 2018 októberéig Hitachi márkanév alatt voltak ismertek. Ez a névváltozás annak az eredményeként jött létre, hogy a KOKI Holdings a japán Hitachi csoportból kivált. A KOKI Holdings európai székhelyét Nürtingenben hozzák létre, otthont adva két alapvető márkájának: HiKOKI-nak és Metabo-nak. A HiKOKI Europe legfontosabb funkcióit Nürtingenben fogják ellátni. A Metabo meglévő struktúrájával való szinergiahatások is kiaknázásra fognak kerülni. Minden egyes európai székhelyű HiKOKI leányvállalat megtartja a függetlenségét.

Fiatal márka, nagy történelemmel

A HiKOKI lehet, hogy egy viszonylag fiatal márka, de a Hitachi Power Tools 70 éves tapasztalata áll mögötte” – mondja Garbrecht. „A japánok, mint ahogy mi, németek is, évtizedek óta kimagasló hírnevet képviselnek, ha az elektromos kéziszerszámok technológiájának területéről esik szó. A HiKOKI, mialatt Hitachi-nak hívták, nagy hírnevet szerzett magának az építőiparban használt elektromos kéziszerszámok területén. Az olyan eszközöket, mint a HiKOKI professzionális fúrókalapácsai és szegezőgépei, a legjobbaknak tekintik, amelyeket a piac kínál ezen a területen. Ezért nem csak a Metabo márka továbbfejlesztését tűztem ki célul, hanem azt is, hogy a legjobb tudásom szerint a Hitachi Power Tools lenyűgöző történelmének hasznosításával, Európában sikeres jövő épüljön a HiKOKI számára ”- mondja az új COOE.

A HiKOKI építőipari fókusza

A Metabo-nál a fémfeldolgozásra és a fémiparra összpontosítunk, úgymint az építőiparra és a felújításra. Ezen alapvetően fontos célcsoportok részére a számukra közös elektromos szerszámok széles választéka mellett speciális eszközöket és megoldásokat is kínálunk, melyeket ezen végfelhasználói csoportok igényeihez fejlesztettek. Ez igaz a HiKOKI-ra is, aki viszont elsősorban az építőiparra helyezi a hangsúlyt. Ebben a tekintetben a Metabo és a HiKOKI tökéletesen kiegészítik egymást, annak ellenére, hogy bizonyos átfedések vannak az ugyanarra a célra alkalmas elektromos kéziszerszámok területén ”- mondja Garbrecht, aki szintén azt tervezi, hogy mindkét márka szorosabb együttműködését folytatja Európában, hogy megerősítse a csoport, mint egész helyzetét.

Földrajzi és szervezeti szempontból bizonyos mértékben közelebb kerülünk egymáshoz” – magyarázza Garbrecht. „De továbbra is fennáll az a helyzet, hogy mindkét márka független módon működik a piacon, és továbbra is fejleszti saját DNS-ét. Hisszük, hogy nagyobb előnyökkel jár ügyfeleink számára, ha két különböző és erős márkát kínál, amelyek differenciált szerszámmegoldásokat szállítanak. Nagyon várjuk, hogy Európában Nürtingen a két márka otthonává fejlődjön, a KOKI Holdings európai központjaként. Ez a Metabo központjának bizonyos fejlesztését is jelenti, ami sok lehetőséget ad Nürtingen részére, ideértve számos új munkahelyet és további karrierlehetőségeket a közös munkaerő számára.

Mérnök és menedzser

Garbrecht szakmai életét a Mercedesnél kezdte, mechanikai és energetikai mérnöki tanulmányait az Esslingeni Egyetemen folytatta, majd 1992-ben indította el karrierjét az elektromos kéziszerszám-iparban a Festool gyártónál. Később váltott az Atlas Copco gépgyárra és az AEG Milwaukee ügyvezető igazgatója lett, amely a TTI Csoport tagja.

2009 óta a Metabo vezérigazgatója, ahol olyan stratégiaváltást kezdeményezett, amelynek középpontjába került a professzionális felhasználókra alapuló Metabo termék és megoldásajánlataira irányuló termékfejlesztés, gyártás és forgalmazás. A Metabo folyamatosan fejlődött irányítása alatt, és a technológiai élvonalba lépett az akkumulátoros szerszámok fontos növekedési területén. Garbrecht október óta a KOKI Holdings igazgatóságának, mint COOE a tagja.

A legjobb jelöltet kerestük a COOE szerepére. Szerencsére nem kellett nagyon messzire mennünk, mert már itt volt a KOKI Holdingsnál ”- magyarázza Atsushi Morisawa, a KOKI Holdings vezérigazgatója. „Mint mérnök, műszaki hátterével, évtizedes tapasztalatával az iparágon belül és kívül, valamint kivételes vezetési képességeivel Horst Garbrecht fontos és sikeres szerepelője a piacoknak. Ezek teszik őt tökéletes európai ügyvezető igazgatóvá (COOE) a KOKI Holdings számára.

 

További információ: www.metabo.com/hu; hikoki-powertools.hu

 

 

Forrás: Metabo Hungária Kft.