Rendezvényház, Gomba

A HORIZONT™ technológia segítségével nagyságrendileg kétszer vagy háromszor annyi épületet lehet létrehozni ugyanannyi idő alatt, mint hagyományos technológiával, ráadásul közel 20 százalékos bekerülési költségmegtakarítás mellett.

A településfejlesztésben az önkormányzatok számára központi téma a különböző építőipari beruházások kivitelezése, melyekre folyamatos és biztos megoldást kell találniuk. Meghatározó szempont az önkormányzati beruházóknál, hogy egy új, funkcionálisan jól működő épület beilleszthető legyen a településimázsba, és emellett a kedvező pénzügyi feltételek is biztosítva legyenek.

Mindez komoly kihívások elé állítja a települések vezetőit, mivel a projektekre előirányzott összeg gyakran túl alacsony.

MILYEN ELŐNYÖKET NYÚJT EGY ÖNKORMÁNYZATNAK A HORIZONT™ TECHNOLÓGIA?

A HORIZONT™ technológia olyan energiatakarékos, tűzihorganyzott, acélszerkezetes építéstechnológia, amely a világ legkülönbözőbb pontjain már több évtizede széles körben elterjedt és bizonyított. A HORIZONT™ vázszerkezet megfelel az előírt szabványoknak és ÉMI által minősített.

Az idő pénz! A HORIZONT™ technológia segítségével nagyságrendileg kétszer vagy háromszor annyi épületet lehet létrehozni ugyanannyi idő alatt, mint hagyományos technológiával, ráadásul közel 20 százalékos bekerülési költségmegtakarítás mellett.

Előnyként említhető még, hogy egész évben, azaz mind a négy évszakban építhető. Továbbá 5-10 százalékkal több hasznos tér nyerhető az acélszerkezetes technológiának köszönhetően. A HORIZONT™ épületek kimagaslóan környezetbarátok, energiatakarékosak, akár AA++ energiabesorolást is kaphatnak, így az üzemeltetési költségek is jóval alacsonyabbak, ami egy önkormányzat számára kulcsfontosságú tényező.

A HORIZONT™ építési elemek ellenállóságát számos teszt bizonyítja, így egy esetleges földrengés vagy vihar sem okoz problémát, mindemellett pedig kiemelkedően magas élettartam jellemzi.

A technológia nagyon rugalmas, és lehetővé teszi, hogy alkalmazásával bármilyen épületstílus kialakítható, mindemellett megfelel épületek bővítéséhez, szintráépítésekhez és belső elválasztó falak kialakításához is.

MILYEN ESETEKBEN SEGÍT A HORIZONT™ GLOBAL KFT.?

Az elmúlt több mint 23 évben számos település programjában vette már ki megtisztelő szerepét a Horizont™ Global Kft., illetve a HORIZONT™ technológia, de a teljesség igénye nélkül kiemelendő közülük néhány, amelyben már bizonyítottan az önkormányzatok javát szolgálják a Horizont építményei.

Önkormányzati bérlakások

Számos kiemelkedő referenciát tudhat magáénak a HORIZONT™ Global, mint például egy 8 lakásos társasház Debrecenben, 625 m2-en, vagy egy 6 lakásos társasház Szentendrén 490 m2-es területen.

Társasházak

Ilyen típusú épületeknél rendkívüli mértékben fontos, hogy a lakók sokkal előbb birtokba vehetik az otthonaikat, mint hagyományos építés esetén, ráadásul az energiahatékony kivitelezésnek köszönhetően a kedvező rezsiköltségek kímélik a lakók pénztárcáját. Kimagasló referenciaként említhető a mosonmagyaróvári 27 lakásból álló épület, ami 9 üzlethelyiséggel egészült ki, összesen 2783 m2-en. A projekthez 1998 m2 acélt használtak fel. Mint azt korábban is említettük, a HORIZONT™ technológia nagyobb méretű épületek kivitelezésére is tökéletesen alkalmas.

Közintézmények: bölcsődék, óvodák, iskolák…

Az elmúlt években a kedvező támogatásoknak köszönhetően a települések vezetői részéről egyre nagyobb az igény a bölcsődék, óvodák, iskolák bővítésére, új intézmények létrehozására. A HORIZONT™ Global Kft. már a tervezésnél figyelembe veszi a magyar építésügyi és oktatásügyi előírásokat, így biztosítva egy hosszú távon kényelmes, biztonságos intézmény megvalósulását.

A nagyobb hasznos térnek köszönhetően az óvodákban és bölcsődékben több gyermeket is el tudnak helyezni. Az üllői óvoda 930 m2-ét HORIZONT™ technológiával valósították meg, amelyet a kisgyermekek kitörő örömmel vettek birtokba.

Óvodaépület, Üllő

Az óvodák mellett számos település iskolájának bővítésénél is a HORIZONT™ technológiára esett a választás. Az oktatási intézmények bővítése rövid idő alatt, a nyári szünetben zavartalanul megoldható.

Néhány referencia már több helyen is megtekinthető:

  • Herceghalom, Általános Iskola – 338 m2
  • Budapest, Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola – 100 m2
  • Pilisszentlászló, Kékvölgy Waldorf Iskola – 590 m2
  • Szentendre, Budapesti Gazdasági Egyetem campusa – 484 m2
  • Csepel Napközis Ifjúsági Tábor (5 épület) – 680 m2
Idősek otthona, Törökbálint

Az önkormányzatoknak számos épületet kell biztosítani, illetve fenntartani, melyeknek a megvalósítása és üzemeltetése nehéz terhet ró a településvezetésre.

Éppen ezért érdemes hosszú távon gondolkodva, a kivitelezés gyorsasága mellett figyelembe venni a fenntarthatóságot, az élettartamot, az üzemeltetési költségeket is. Olyan épületek tekintetében is kiváló megoldást nyújt a HORIZONT™ technológia, mint a következő, már megvalósult projektek:

  • Gomba, Rendezvényház – 772 m2
  • Herencsény, Fonó – A Palóc Hagyományok Háza közösségi ház – 380 m2
  • Adony, Gabonatároló, iroda és logisztikai épület – 282 m2
  • Törökbálint, Idősek Otthona – 640 m2
  • Sajószentpéter, Rendőrség (bővítés) – 106 m2

Legyen az új épület, bővítés, ráépítés, középület, oktatási intézmény, társasház vagy közösségi tér, a HORIZONT™ technológia biztos megoldást nyújt mindegyik esetben.

Az épületek minden előnyét, illetve a magyarországi szabványokat is figyelembe véve a technológia különösképpen alkalmas állami, önkormányzati intézmények megvalósításához. Fontos megemlíteni, hogy az építési munkák legnagyobb részét helyi vállalkozók végezhetik egy rövid technológiaoktatást követően.

 

 

www.horizontglobal.com