Szeptember 15-én tette elérhetővé a Graphisoft a magyar Archicad 26 szoftvert. A továbbfejlesztett verzióban újabb megoldásokat kínálnak az építészek és szakági mérnökök digitális munkafolyamatához, együttműködéséhez.

A budapesti központú a Graphisoft a Magyarországon piacvezető Open BIM tervezőszoftverének újabb verzióját hagyományosan ősz elején jelenteti meg, így a felhasználók az Archicad 26-ot szeptember 15-étől érhetik el. A vállalat az új termék kapcsán közölte, az Archicad a hazai és a nemzetközi AEC szektorban sikerét a beépített eszközkészletének, a könnyen kezelhető felhasználói felületének és a dokumentálási lehetőségeknek, valamint a csapatmunkát támogató folyamatosan bővülő megoldásainak köszönheti.

A vállalat hangsúlyozta, a digitalizáció lehetőség, de kihívás is a gazdasági ágaknak, legfőképp az építőiparnak, amely az Industry Cluster Digital Indexe alapján a legkevésbé digitalizált a világon (7%). Az AEC piac digitalizációja, azaz a BIM piac éves szinten átlagosan 10 százalékkal nő. A gazdaságok teljes digitalizáltságának mértéke alapján a top listát az Észak-amerikai országok, Ausztrália és a skandináv országok vezetik – tájékoztatott a Graphisoft.

A csapatmunkának, együttműködésnek kiemelt szerepe van

Elmondták, az Archicad fejlesztői egyidőben figyelnek arra, hogy az építészeknek minél több lehetőségük legyen arra, hogy egyre kevesebb időt töltsenek például dokumentációkészítéssel, helyette több idejük legyen a tervezés kreatív részére. Hozzátették, a BIM szoftver megoldásai a tervezés és a vizualizáció mellett egyre erősebbek a csapatmunka és az együttműködés területén is.

Reicher Péter, a Graphisoft Magyarországért felelős ország igazgatója elmondta: „Különleges év vállalatunk számára 2022, mert idén ünnepeltük 40 éves évfordulónkat, amely azt is jelenti, hogy az eddigi hazai és nemzetközi sikerünket számos globális fellendülés és gazdasági krízis mellett értük el, és tapasztalatunkat arra használjuk, hogy segítsük felhasználóink sikerességét. A jelenlegi piaci környezetben kiemelt szerepe van az együttműködésnek és a csapatmunkának, ezért az Archicad fejlesztésében ezen a területen is minden évben új megoldásokkal jelentkezünk.”

Az Archicad 26 újdonságokat kínál a felhasználók számára a tervezés, a vizualizáció, az együttműködés, a dokumentáció, a BIMcloud, valamint a BIMx terén.

Forrás: Graphisoft sajtóanyag