Angliában már tizenegy éve az Archicad az „Év BIM terméke” díj nyertese

408

A Graphisoft az idei Construction Computing Awards szakmai versenyén két kategóriában is nyert

Idén novemberben, Londonban 16. alkalommal hirdették ki a Construction Computing Awards rangos szakmai díj nyerteseit. A Graphisoft két kategóriában is győzött, az Archicad az „Év BIM terméke”, míg a BIMx, az „Év mobiltechnológiája” díját kapta. A „The Hammers” néven is ismert Construction Computing Awards verseny elismeréseit iparági szakértők és a szoftvereket használó tervezők jelölései és szavazatai alapján ítélik oda a piaci szereplőknek, emiatt a díjak a Graphisoft épületinformációs modellező (BIM) szoftveralkalmazásaival szembeni felhasználói elégedettséget is tükrözik.

A Construction Computing Awards versenyen a Graphisoft júliusban kiadott Archicad 25-ös legfrissebb szoftververzióval indult, amelynek tervezési, vizualizációs, dokumentációs és együttműködési képességeit közvetlenül a felhasználói visszajelzések alapján fejlesztették. Az „Év BIM terméke” díj elnyerése az angol építőipari piacon fontos szakmai elismerés, mert a brit építőiparra jellemző a magas innováció, a BIM szemlélet elterjedése, illetve erős a piaci verseny. Az Archicad pedig több mint egy évtizede rendre elhozza ezt a díjat, ami megerősíti a vállalat felhasználóbarát fejlesztési stratégiáját. Az Archicad folyamatosan bővülő funkciói lehetővé teszik, hogy egy projekt során egyetlen szoftverben együtt dolgozhassanak szakági mérnökök és a navigáció és a pontos mennyiségi felvételek segítségével elkészítsék a korai koncepciótervektől egészen az építési dokumentációig az anyagokat.

Az év mobiltechnológiája díjat elnyerő BIMx a vállalat azon terméke, amely az épületmodell felfedezését játékszerű navigációs élménnyé teszi, megkönnyíti a tervek értelmezését és a közös véleményalkotást a tervezőstúdió és a kivitelező között. A BIMx használata javítja a projekteredmények megértését, követését. Az Archicad felhasználók az egyedülálló 3D vizualizációs motornak köszönhetően méretkorlátozás nélkül megjeleníthetik és felfedezhetik a BIM modelleket.

„Ez a nemzetközi siker azért fontos vállalatunk számára, mert gyakorló építészek, mérnökök elismerését is tükrözi, és ez megerősíti elkötelezettségünket a legjobb szoftvermegoldások kifejlesztésében. Vállalatunk világpiacon elért sikerei és tapasztalatai beépülnek a termékmegoldásainkba, amivel itthon is nemzetközi minőségű felhasználói élményt biztosítunk ügyfeleinknek.” – mondta Reicher Péter, a Graphisoft régiós igazgatója.

 

Forrás: Mayweather-Miller Communications