Magyar bádogos éremeső a tetőfedő világbajnokságon!

266
Magyar delegáció

Az ÉMSZ által nevezett magyar bádogosok idén fémlemez fedés és  homlokzatburkolat kategóriában összesen két ezüst és egy aranyérmet szereztek Marburgban.

Október 15-én hirdették ki a Tetőfedők Világszövetsége (IFD) által minden páratlan évben megrendezett Tetőfedő Világbajnokság (IFD Award) idei győzteseit. A világversenyen többször is nyert magyar pályamunka aranyérmet, de egyszerre három dobogós helyezést ez idáig még nem sikerült szereznünk.

Az ÉMSZ minden második évben indítja a hazai legjobbak pályázatait a VB-n magastető, fémlemez-tető, lapostető-szigetelés és homlokzatburkolat témakörökben. Az ÉMSZ menedzsmentje mindig az előző 2 év ÉV TETŐJE Pályázat nívódíjas tetői közül választja ki az arra érdemes projekteket.

Nagyon büszkék voltak a pénteki díjátadón résztvevő 10 fős magyar delegáció tagjai, mikor háromszor is a pályázó ÉMSZ és Magyarország nevét hallották a színpadról. A szervezők előre jelezték, hogy a Tőzsdetojás, a Budavári Lovarda és a Károlyi-Csekonics Palota szakkivitelezői már biztosan dobogós helyezést értek el, ezért érdemes részt venniük a díjátadó gálán. Az invitálást elfogadta a HOREX Kft., képviseletében Reznicsek Zoltán, ifjabb Reznicsek Zoltán és a projekt szaktervezőjeként dr. Birghoffer Péter valamint a Tőzsdetojás „alkotói”, Ombódi Tamás és Bőszén István is. Érdemes volt elutazniuk Marburgba, mert a Lovarda világbajnoki aranyérmet kapott, a Tőzsdetojás pedig ezüstérmes lett. A Károlyi-Csekonics Palota második helyezésért járó emléktábláját a szakkivitelezők Hidasi Tibor és Németh Zoltán kérésére Szalai Levente vette át.

ARANYÉREM FÉMLEMEZ TETŐ KATEGÓRIÁBAN: BUDAVÁRI LOVARDA – Reznicsek Zoltán (Horex Kft.), szaktervező dr. Birghoffer Péter

EZÜSTÉREM FÉMLEMEZ TETŐ KATEGÓRIÁBAN: KÁROLYI-CSEKONICS PALOTA – Hidasi Tibor (Pilisi Pléh-Boy Kft.), Németh Zoltán közreműködésével.Tervező: BME-MG Konzorcium

EZÜSTÉREM HOMLOKZATBURKOLAT KATEGÓRIÁBAN: KECSKEMÉTI CAMPUS/TŐZSDETOJÁS – Ombódi Tamás (TETŐ-KOVÁCS Kft.) és Bőszén István (Bőszén és Társa Bt.). Tervező: Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft.

 

Forrás: ÉMSZ