Kényelem vagy védelem?

749

Munkaruházat esetén az az ideális, ha ez a kérdés fel sem merül. A cégvezetők azonban ezt a témát olykor nem kezelik megfelelő súllyal, és igyekeznek csak a legszükségesebb előírásoknak eleget tenni. Pedig a megfelelő munkaruházat nemcsak a munkavégzés biztonságát, hatékonyságát, hanem akár a dolgozó cég iránti elkötelezettségét is növelheti.

Az első és legfontosabb szempont azt tisztázni, hogy munkaruházatról vagy védőruházatról beszélünk. Hiszen, míg a munkaruházatot a cég szabályozza, addig a védőruházat esetén ennél jóval szigorúbb szabályozásnak kell megfelelni.

Minden munkaruha egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy az évszaknak megfelelő, a munka kültéri vagy beltéri jellegét figyelembe vevő és kényelmes legyen. A technológia fejlődése látványos a munkaruházat terén is. Akárcsak a sportban, itt is egyre keresettebbek azon ruhadarabok, amelyek nedvesség-elvezető kialakításuknak köszönhetően télen-nyáron szárazon és kényelmesen tartják a testet.

Amennyiben kültéri munkavégzésről van szó, fontos a megfelelő láthatóság biztosítása, és az évszakon belüli változó időjárásnak való megfelelés, mint a vízálló funkció. A stílusos, könnyű, tartós szövetből készült kabátok lehetővé teszik a kültéren dolgozó szakemberek számára, hogy esőben, szélben és fagyban is helytálljanak.

Lábbelik esetén szinte minden területen fontos a csúszásmentesség, a fizikai munkát végzők, különösen az építőiparban dolgozók számára a megerősített védelemmel ellátott cipőorr. A fejlesztéseknek köszönhetően a legtrendibb munkacipők már nemcsak kényelmesek és az alumínium orrnak köszönhetően könnyűek és biztonságosak, hanem légáteresztőek és megfelelő párnázottsággal is rendelkeznek.

Munkaruházati beszerzéseken többnyire az ár dominál – sokan megfeledkeznek arról, hogy a jó minőségű, tartós munkaruházattal költséget is megtakaríthatnak, hiszen hosszabb ideig hordható. A cég megítélését is javítja, ha munkavállalói egységes, akár logóval ellátott, minőségi munkaruhában jelennek meg és dolgoznak.

A norvég Helly Hansen vállalat 1877 óta készít és értékesít a sportruházati termékei mellett prémium munkaruházati termékeket. „A sarkvidéki felfedezőktől kezdve az építőipari munkásokon és halászokon át egészen a sí- és hegyimentőkig mintegy 55.000 szakember viseli munkaruházatainkat a leginkább erőt próbáló körülmények között. Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően termékeink nemcsak kényelmesek, ergonomikusak, hanem a legmodernebb technológiai újdonságokat is alkalmazzák” – mondta el Andreas Pohl-Larsen, a Helly Hansen WorkWear kategóriájának vezetője.

A víz- és szélálló Kensington Hooded Lifaloft kabát egyedülálló LIFALOFT™ bélésének köszönhetően – a hőt megragadó és megtartó mikroszkopikus légzsákok révén – kisebb súlya mellett is gondoskodik a megfelelő melegérzetről.

A Helly Hansen által szabadalmaztatott Lifa® anyag nem szívja fel a nedvességet, ezáltal ideális a munkaterületeken jellemző változatos körülmények között, ráadásul tagolt kabátujjaival és meghosszabbított hátrészével a lehető legnagyobb kényelmet nyújtja viselőjének. A tartós és praktikus kialakítású kabát kapucnival, illetve anélkül is elérhető.

Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hhworkwear.com oldalra.

 

 

Forrás: WELL PR