Látványterv

A „Grand Hotel Tokaj” fejlesztését a beruházó Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft. 2017. júniusában kezdte meg a terület megvásárlásával, a tervezési munkák megkezdésével.

A 2,5 éves tervezési szakasz eredményeként véglegesedett a 100 szobás, öt csillagos kategóriájú szálloda koncepciója, összeállt a projekt finanszírozási háttere, és 2020. március 3-án a munkaterület átadásával a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett.

A projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében Magyarország Kormányának 3,449 Mrd Ft összegű támogatásával és a Sberbank Magyarország Zrt. hosszútávú projektfinanszírozásával valósul meg.

A 2019. negyedik negyedévében megkezdett közbeszerzési eljárás eredményeként az AKTUÁL BAU Kft. és a Grabarics Kft. konzorciuma nyerte el a kivitelezési munkákat, a vállalkozási szerződés a felek között 2020. február 28-án került aláírásra.

A beruházás kivitelezési szakaszának tervezett befejezési határideje 2021 év vége.

A 2022-től üzemelő szálloda közvetlenül mintegy 100 új munkahelyet teremt, jelentősen javítja a térség minőségi szálláshely kínálatát, elősegíti a helyi termelők és beszállítók tevékenységét és jelentős adóbevételekkel járul hozzá a tokaji kiemelt turisztikai régió további fejlődéséhez.

 

 

Forrás: Dreamland Holding Zrt.