Világbajnok lett az MVM Dome a MAPEI referenciaépületek világversenyén

602

Az MVM Dome projekt lett a ”Sportlétesítmények” kategória győztese a MAPEI referenciaépületek világversenyén. A MAPEI Csoport leányvállalatai között 20. alkalommal megrendezett Reference Grand Prix versenyre több mint kétszáz pályázat érkezett a világ minden tájáról. Egy évvel korábban a Puskás Aréna nyerte el a rangos díjat.

Projektadatok

Helyszín: Budapest
Kivitelezés éve: 2019-2021.
Tulajdonos: MVM Zrt, BMSK Zrt.
Generálkivitelező: Market Zrt.
Építész: Középülettervező Zrt., Skardelli György
Melegburkolás kivitelezője:
Dósa Padló Kft.
Mapei partnerkereskedő: Technizál Kft., Bau-Systeme 92 Kft.

A több mint húszezer néző befogadására képes modern és multifunkcionális csarnok Magyarország legnagyobb sportcsarnoka. A Középülettervező Zrt. által tervezett épület dinamikus külső dizájnja, amely a reneszánsz kor anatómiai rajzaira emlékeztető, részletes izomrostokat idéz, lenyűgöző vizuális hatást kelt, és példaértékű kézműves munkát tükröz az épület homlokzatában.

A Market Zrt. generálkivitelezőként koordinált kivitelezésben a Mapei Kft. a melegburkolati munkákban vett részt. A vállalat munkálatokhoz aljzatkiegyenlítők, alapozók, simítóhabarcsok, ragasztók és hézagkitöltők alkalmazásával járult hozzá, mintegy 21 000 négyzetméteres területen. A melegburkolatok Mapei megoldásait a Dósa Padló Kft. kivitelezte.

“Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy magyar épület nyert a Reference Grand Prix versenyen és ismét éremmel tértünk haza. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy hozzájárulhattunk ennek az ikonikus létesítménynek a felépüléséhez” – nyilatkozta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

Örömünkre szolgál, hogy az MVM Dome fiatal kora ellenére már nem az első díjat zsebeli be, és remélhetőleg nem is az utolsót. Gratulálunk mindenkinek, aki hozzátett ehhez az eredményhez” – fogalmazta meg gondolatait a díj kapcsán Pintér Lajos, a projekt műszaki igazgatója.

A Reference Grand Prix egy nemzetközileg elismert megmérettetés, amelyen a Mapei leányvállalatai mérik össze teljesítményüket a világ minden tájáról. Idén több mint 200 kiemelkedő pályázat érkezett, és az MVM Dome kiemelkedett a sportlétesítmények kategóriában.

 

Forrás: Hírnévügynökség