Változások az Eurotrade Kft-nél

490

2023 március 27-én sajtótájékoztatót tartott Szücs Attila az Eurotrade Kft. ügyvezető igazgatója és az Iveco Austria Gesellschaft m.b.H. képviselői a vállalat jövőjét érintő változásokról. 2022 decemberében aláírásra került az Iveco dealeri szerződés, ami meghatározza az Eurotrade Kft. jövőjét.

A közeljövőben a vállalat folyamatos változáson megy át, ugyanis az Iveco disztribútori szerződésben foglaltaknak meg kell felelnie. Mindez a járműkereskedelem eddigi működésének átszervezésével jár. Kiemelten fontos az Eurotrade Kft. számára a fenntartható közlekedés és árufuvarozás, ezért az elektromos járművek kereskedelmi aktivitását is fokozza a vállalat. Mindezen tevékenységet a központi telephelyen egy 4 töltőfejes nagyteljesítményű teherautó töltőpark létrehozásával is elősegíti az Eurotrade. Szücs Attila kiemelte az Eurotrade 1000 db programot, aminek a teljesítését 2025-re prognosztizálta.

Szücs Attila, az Eurotrade Kft. ügyvezető igazgatója

Iveco – Eurotrade együttműködés

Az ügyvezető az Iveco együttműködés kapcsán kiemelte, hogy dinamikusan növelni fogják az értékesített Iveco teherautók mennyiségét, amely hozzájárulhat a márka hazai piaci részesedésének növekedéséhez. Ez 2022-ben 4,69% volt a ≥ 3,5 tonna kategóriában. Az Iveco-val való együttműködés kezdeti lépése volt, hogy az eurotrade.hu domain helyett a truckcentrum.hu oldalon találják az érdeklődők a márkával kapcsolatos tartalmakat. Az ügyfélélményt szem előtt tartva a rendelkezésre állás és a szolgáltatások színvonalának minőségi javulása fogja a vállalat jövőjét meghatározni. Kiemelt feladatként kezelendő az alternatív meghajtású Iveco modellek hazai piacra történő bevezetése. A piaci részesedés célszáma 2027-re a ≤ 3,5 tonna kategóriában a 7,5% – vázolta fel Szücs Attila.

Fókuszban a fenntartható közlekedés 

Az Eurotrade prezentációja után Tatiana Benova-Markova és Ivan Blazek az Iveco gyár képviseletében bemutatta az Iveco Group-ot. Az Group-hoz olyan alegységek és márkák tartoznak, mint az Iveco Capital, Heuliez, Iveco Bus, Iveco truck, Fiat Powertrain és a speciális kategóriában az IDV, ASTRA, Magirus. Ivan Blazek kiemelte, hogy a gyár fókuszában is a fenntartható közlekedés áll. Jelenleg is szerepel a kínálatban LNG és CNG üzemű teherautó.

A Hyundai márkával együttműködve létrehozták az első üzemanyagcellás eDaily kisteherautó prototípusát, amelyet az IAA kiállításon mutattak be. A 140 kW teljesítményű és 12 kg H2 kapacitású eDaily 3 tonnás hasznos teherbírással rendelkezik. Ivan Blazek megemlítette, hogy az Iveco és a Nikola együttműködése utat nyit a zero emissziós teherszállításban a Nikola Tre BEV nyergesvontatóval. Szintén nagy előrelépés az Iveco – Plus együttműködés kezdeti fázisában lévő önvezető teherautó. Ez a teherautó utat nyit a teljesen autonóm járművek jövőbeni elterjedésének.

 

Forrás: Eurotrade