Szakmai konzultációt tartott az ÉVOSZ Berlinben

517

Az ÉVOSZ mai berlini szakmai rendezvényének középpontjában a munkaerőkölcsönzés tapasztalatai és jövőbeni lehetőségei álltak. 

A szakmai szervezet az esemény kapcsán közölte, a magyar és német jogszabályoknak való vállalkozói megfelelés erősítését is szolgálja a német hatósági ellenőrzési tapasztalatok és elvárások megismerése. A berlini rendezvényen meghatározóan a német piacon már tapasztalatokkal rendelkező magyar vállalkozások vezetői vettek részt.

A berlini magyar nagykövetség közreműködésével megrendezett konzultáció rámutatott arra, hogy a hazai építési piac beszűkülése esetén több vállalkozás számara is kitörési pont, a szinten maradás eszköze lehet az átmeneti külföldi, németországi munkavállalás, melynek lehetséges formája a vállalkozási szerződés vagy a munkaerőkölcsönzés.

A hazai építési lehetőségek csökkenése, a szakmunkások és mérnökök megtartása, foglalkoztatása területen kihívások elé állítják a vállalkozásokat. Ebben segíthet a hazai tevékenység külföldi vállalkozással való kiegészítése.

Az ÉVOSZ közölte, a 2023-2024 években nagyobb hangsúlyt fektet a határon túli tervezési, építési lehetőségekre.

Forrás: sajtóanyag