Együttműködést kötött az ÉVOSZ és az NKE a tűzvédelmi szakemberhiány csökkentése érdekében

720

Az ÉVOSZ Tűzvédelmi Tagozata szorgalmazza a szakirányú folyamatos képzést, továbbképzést

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE), ezen belül a Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetével a szakember utánpótlás biztosítása érdekében. 

A két szervezett között létrejött együttműködési megállapodást 2023. július 19-én Koji László, az ÉVOSZ elnöke és dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora hitelesítette aláírásával.

Az együttműködés alapja a tűzvédelmi felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr szakirányú továbbképzési szak keretében a hivatásos katasztrófavédelmi szerv állományának, továbbá az ÉVOSZ tagszervezetek tűzvédelmi szakember utánpótlásának biztosítása, valamint a képzéshez kapcsolódó K+F együttműködés.

A megállapodásban rögzítették, hogy a két szervezet elmélyíti az együttműködését a gyakorlati képzés területén, az NKE által folytatott tűzvédelmi felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr szakirányú továbbképzés keretében, a tűzvédelmi gyakorlati ismeretek magas szintű megszerzése érdekében.

 

Forrás: ÉVOSZ