A KÉSZ Holding Vállalkozásfejlesztő és Vagyonkezelő Zrt. adózott eredménye 8,68 milliárd forintra nőtt 2021-ben az egy évvel korábban elért 4,06 milliárd forintról – közölte konszolidált beszámolója alapján az építőipari vállalatcsoport a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden. Hozzátették, a cégcsoport nettó árbevétele 116,605 milliárd forint volt tavaly, miközben 2020-ban elérte a 117,216 milliárd forintot.

A vezetői jelentés szerint a csaknem 40 éve alakult KÉSZ Csoport mára Magyarország meghatározó építőipari vállalatcsoportjává vált, amely külföldi leányvállalataival együtt mintegy 2000 munkavállalót foglalkoztat. A cégcsoport építőipari szolgáltatási tevékenysége a tervezéstől, a kivitelezésen át kiterjed az üzemeltetésre is.

Kiemelték, a cégcsoport elmúlt 5 éves pénzügyi teljesítménye stabil és növekvő képet mutat. A kedvezőtlen piaci környezet ellenére az előzetes vevői igények mennyisége és volumene miatt a csoport várhatóan a jövőben is képes növelni árbevételét és eredményességét.

Forrás: KÉSZ Csoport

A vállalat közölte azt is, az elmúlt 5 évben az építőipar dinamikusan nőtt, az ágazat termelési volumene tavaly 13,3 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, amellyel megközelítette a koronavírus-járvány okozta válság előtti szintet. Ugyanakkor jelezték, az építőiparban 2021 utolsó negyedévében 16,7 százalékos termelői áremelkedés volt a jellemző, amely éves összevetésben 10,4 százalékpontos drágulás. Az építőipari alapanyagok és szolgáltatások ilyen arányú áremelkedése azonban általánosságban véve jelentős kockázattal jár a szektor szereplőire nézve.

A vezetői jelentésben arra is kitértek, hogy a Kész Csoport tavaly két alkalommal bocsátott ki vállalati kötvényeket: 2021 júniusában 22 milliárd forint és 2021 novemberében 11 milliárd forint névértéken.

A cégcsoport élén a Kész Holding Zrt. áll, amely az éves beszámolója alapján 3,349 milliárd forint veszteséggel zárt 2021-ben az egy évvel korábban elért 2,497 milliárd forintos nyereséget követően. A társaság nettó árbevétele 6,739 milliárd forintra nőtt tavaly a 2020-as 3,391 milliárd forintról.

MTI