Az IVECO egy online rendezvény keretein belül mutatta be kereskedői hálózatának és a nemzetközi kereskedelmi sajtó képviselőinek az új IVECO T-WAY off-road nehézgépjárművét. Az IVECO T-WAY a márka masszív és megbízható off-road tehergépjárműveinek örökségére épít és olyan korszerű technológiai megoldásokat vezet be, amelyek felülmúlnak a hatékonyság, hasznos teherbírás, biztonság és a vezető kényelme terén támasztott minden elvárást. A rendkívüli strapabírás, a nagy teljesítmény és megbízhatóság ezen jellemzőit egyértelműen kifejezi a reklámindító kampány témája is: „TREAT IT BAD”, azaz „NE KÍMÉLD”.

Az IVECO innovatív megoldásokat alkalmazott a virtuális bemutató során, egy magával ragadó történetet előadásával, amely videotartalmak és élő közreműködések egyvelegéből állt. Felfedező útra vitte a résztvevőket az IVECO off-road világában és bemutatta a legendás teherautók hosszú sorának legújabb szülöttét.

Luca Sra, az IVECO teherautó üzletágának operatív igazgatója elmondta: „Ma új fejezetet nyitunk az IVECO rendkívüli off-road tehergépjárműveinek történetében az IVECO T-WAY bevezetésével, ami a TRAKKER, a „legnehezebbek között a legerősebb” méltó örököse. Ez a rendkívül strapabíró jármű, amely a teljesítmény, a tartósság és a megbízhatóság valódi bajnoka, tovább erősíti az IVECO jelenlétét az off-road nehézgépjárművek piacán. Az IVECO T-WAY bemutatása egyben a befejezése is az IVECO WAY nehézgépjármű termékcsalád megújításának, amely mára az egyik legfrissebb, leginnovatívabb és legszélesebb termékválasztékú kínálat a piacon.

Thomas Hilse, az IVECO márkaelnöke kijelentette: „Felforgattuk a piacot a közúti IVECO S-WAY-jel. Ma újra megtesszük ezt az off-road szegmensben is. Ebben a szektorban a jövőben is teherautókkal fogunk közlekedni és ez a jövő már most itt van az IVECO T-WAY-jel. Az IVECO T-WAY-t azzal a céllal terveztük, hogy új mércét állítson fel a robusztusság, a megbízhatóság, a hatékonyság, a kezelhetőség, a karosszéria-változatok összeállíthatóságának rugalmassága és az online szolgáltatások terén – valamint a tervezésben is, ami egy olasz márka „elengedhetetlen feltétele”. A név mindent elmond: T mint Tartós!

„T MINT TARTÓS”: a robusztusság és megbízhatóság jegyében tervezték és fejlesztették

Az IVECO T-WAY-t úgy tervezték, hogy kategóriájában a legjobb teljesítményt nyújtsa minden off-road munkafeladathoz. Terepjáró képességeivel, robusztusságával és torziós merevségével tűnik ki. Elődeitől örökölte a nagy szilárdságú létra alváz legendás robusztusságát 10 mm vastag acélból, amivel kategória első a 177 kNm-es csavarodási merevségével. Az első tengely maximális terhelhetősége akár 9 tonna is lehet és az erőátvitel, valamint a teljesítmény maximalizálása érdekében a kerékagy végáttétel a hátsó tengelyeken immáron alapfelszereltség. Az új nagy teherbírású hátsó felfüggesztés a dupla hátsó tengelyekhez optimalizálja a jármű súlyelosztását és javítja a terepen való teljesítményt is, nagyobb hasmagassággal és jobb terepszögekkel párosítva.

Az IVECO T-WAY az erőátvitelhez és a mellékhajtásokhoz szükséges teljes energiát az IVECO megbízható és hatékony 13 literes Cursor 13 motorjával biztosítja, amely akár 510 LE teljesítmény leadására is képes – 10 lóerővel meghaladva a korábbi legerősebb Trakker teljesítményét. Az egyszerűbb kivitelekhez a Cursor 9 motor is elérhető.

A motorokhoz választható a jól bevált 12 vagy 16 sebességes HI-TRONIX automatizált sebességváltó is, amely most új funkciókat tartalmaz, kifejezetten a terepen való közlekedéshez. Ezek magukban foglalják a Hill Holder visszagurulás-gátló funkciót a meredek lejtőkön való induláshoz, a Hintáztatás módot az elindulás segítéséhez beragadás esetén, valamint a Kúszás módot a nagyon alacsony sebességgel való elinduláshoz alapjáraton. A fuvarfeladatok közúti szakaszain az IVECO HI-CRUISE rendszer tovább növeli a sebességváltó hatékonyságát. Ez magában foglalja a prediktív sebességváltást, a prediktív sebességtartó automatikát és az Eco-Roll (kigurulás) funkciót, amely a jármű tehetetlenségét használja ki lejtőn haladva. Ezen új algoritmusokkal a HI-TRONIX váltó tökéletes sebességváltási stratégiát kínál minden felhasználáshoz.

TERMELÉKENYSÉG ÉS HATÉKONYSÁG: egy teherautó még nagyobb hasznos teherbírással és teljeskörű online összeköttetéssel

Az IVECO T-WAY-t a hatékonyság és a termelékenység érdekében fejlesztették ki, számos új funkcióval, kisebb önsúllyal, új telematikai funkciókkal és digitális szolgáltatásokkal. Új üzemanyag-megtakarítási megoldásokat kínál olyan feladatokhoz, amelyek időnként igénylik az összkerékhajtás (AWD) használatát is: a HI-TRACTION hidrosztatikus hajtásrendszer a 6×4-es alvázas és vontató kivitelekhez elérhető. Automatikusan aktiválódik és 25 km/h sebességhatárig működik, hogy szükség esetén további tapadást biztosítson a hidraulika az első kerekek számára. Ez jelentős előnyökkel jár az üzemanyag-fogyasztás és a hasznos teherbírás tekintetében más összkerék meghajtási megoldásokhoz képest.

Magasabb hasznos teherbírást eredményez az alacsonyabb önsúly, ami 325 kg-mal csökkent a Trakkerhez képest, a hátsó dupla tengely felfüggesztésének új kialakításával, amely most már egy egységből áll. Ezek a funkciók jelentős előnyökkel járnak olyan feladatoknál, amelyek közúton történő szállítást is igényelnek, ilyen például az építőanyagok szállítása.

Az IVECO T-WAY a kategóriájában a legszéleskörűbb online összeköttetési lehetőségekkel rendelkezik, amit a WAY termékcsaládban szabványosított Connectivity Box tesz lehetővé. Ez az online összeköttetési rendszer távdiagnosztikát és előre jelezhető karbantartást is kínál és lehetővé teszi a flotta üzemeltetőjének, hogy a maximális hatékonyság érdekében folyamatosan ellenőrizhető legyen minden egyes jármű éppen aktuális műszaki állapota. Az IVECO ON online összeköttetést támogató szolgáltatásainak folyamatosan bővülő palettája, az ügyfél flotta termelékenységének és a jármű tartósságának maximalizálására, illetve a váratlan megállások minimalizálására szolgál.

KÜLÖNLEGES RUGALMASSÁG: a leginkább átalakításbarát off-road teherautó

Az IVECO T-WAY rendkívüli rugalmasságának köszönhetően várhatóan a felépítménygyártók kedvence lesz. Alvázas és vontató változataival egyaránt a legszélesebb hajtáslánc-választékot kínálja a piacon: részleges kerékmeghajtás (PWD – partial wheel drive) a 6×4-es és 8×4-es alvázas és nyergesvontató modelleken, valamint az összkerékhajtás (AWD – all-wheel drive) a 4×4-es és 6×6-os alvázas és vontató, valamint a 8×8-as alvázas változatokon.

Az összkerék-meghajtás kínálata kibővült az új 4.000, 4.200 és 4.500 milliméteres tengelytávú modellekkel is, amelyek különleges szállítmányokat is képesek szállítani az alváz egyéb módosítása nélkül.

Az új HI-MUX elektromos és elektronikus architektúra teljes mértékben kompatibilis a legújabb generációs vezérlőrendszerekkel. Az új kardántengelycsalád tartalmaz egy új, nagy teljesítményű szendvics mellékhajtás (PTO) változatot is, ami akár 2300 Nm nyomatékot is nyújthat.

Ez a rendkívüli sokoldalúság, széles skála és sokrétű választék, valamint a változatok szerteágazó kínálata teszi az IVECO T-WAY-t a tökéletes teherautóvá minden típusú szakmai feladathoz, még akkor is, ha a járművek egyébként bonyolult karosszéria-átalakítást igényelnek.

IVECO T-WAY: a vezetőfülke kialakításának középpontjában a vezető kényelme és biztonsága áll

Az IVECO T-WAY vezetőfülkéje áramvonalas, aerodinamikai vonalai megegyeznek az IVECO WAY sorozat vezetőbarát és esztétikus kialakításával. Két változatban kapható – AD alacsony fülke és AT közepes fülke normál vagy magas tetővel – a funkcionalitásra összpontosít, hogy megkönnyítse a vezető napi munkáját olyan megoldásokkal, amelyek jobbá teszik a kilátást, nehezebben koszolódnak és egyszerűsítik a karbantartási és javítási műveleteket. Az egész utasfülkét úgy alakították ki, hogy praktikus és élhető környezetet biztosítson. A kényelmes és ergonomikus vezetőülés valamint az új tervezésű többfunkciós kormánykerék kiváló vezetői kényelmet biztosít.

A sofőr biztonsága kiemelten fontos azon nehéz körülmények között, amelyekkel az IVECO T-WAY-nek általában szembesülnie kell a napi munka során. Úgy tervezték, hogy maximális védelmet nyújtson olyan biztonsági funkcióival, amelyek messze meghaladják a típusjóváhagyási követelményeket. Az új fékrendszer első féktárcsákkal a PWD modelleken, valamint a hátsó tárcsafékekkel és az EBS fékrendszerrel, mind jelentősen javítják a vezető biztonságát. Ezenkívül minden modell tartalmazza már az új ADAS (Active Driving Assistance System – fejlett vezetéstámogató rendszer) rendszert is, amely magában foglalja az elektronikus stabilitásszabályozást (ESC – electronic stability control) és a sávelhagyás figyelmeztetését (LDW – lane departure warning) is.

Az IVECO off-road kínálata: az új IVECO T-WAY-jel és az IVECO X-WAY-jel együtt teljes

Az IVECO T-WAY és az IVECO X-WAY együtt alkotják az IVECO teljes off-road tehergépjármű választékát, ami a piacon mostanra a legszélesebb és legújabb kínálat az off-road feladatokhoz. Az IVECO X-WAY választéka elsősorban azokhoz a feladatokhoz alkalmas, ahol a gépjármű az idő 90%-ában közúton közlekedik és csak minimálisan kell igénybe vennie off-road viszonyokat a feladat végrehajtásához.

Rugalmasságra tervezték, az alváz, a vezetőfülke és a tengelyváltozatok széles választékával, melyek a robusztusságát és megbízhatóságát szolgálják a legkülönbözőbb feladatok végrehajtása során, ugyanakkor rendelkezik egy közúti jármű összes hatékony biztonsági és kényelmi jellemzőjével. Tökéletes jármű az olyan piacok számára, ahol szigorú össztömeg-korlátozások vannak érvényben, illetve különösképpen ott, ahol a nagyobb hasznos teherbírás a termelékenységet növeli – főként a SuperLight változat esetében, ami a kategóriájában a legnagyobb hasznos teherbírással rendelkezik.

IVECO WAY RANGE: teljes a választék minden nehéz feladathoz

A bemutatóval befejeződött az IVECO WAY sorozatának megújulása, amely most minden feladathoz első osztályú járművek széles választékát kínálja:

  • IVECO S-WAY: kategóriájában a legjobban teljesítő és leghatékonyabb közúti nehézgépjármű.
  • IVECO S-WAY Natural Power: az első földgázüzemű nehézgépjármű, amelyet hosszútávú fuvarozásra terveztek.
  • IVECO X-WAY: az IVECO hosszú távú kiválóságának és terepen történő robusztusságának „tökéletes ötvözete”.
  • IVECO T-WAY: a legstrapabíróbb jármű a nehézgépjármű piacon, amely a teljesítményt, a megbízhatóságot és a sokoldalúságot a legjobban ötvözi.

 

További információ: www.iveco.com, www.danubetruck.hu

 

Forrás: IVECO