Energiatakarékos hőszigetelő megoldást mutatott be a magyar piacon a fém hőszigetelő panelek szegmensének az egyik piacvezető gyártója, az Isopan.

A tűzálló panelek iránti kereslet megnövekedett Magyarországon. Az ügyfelek egyre tájékozottabbak és nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a minőségi fém hőszigetelő panelekbe történő beruházásokra. Az Isopan Est 2019 elején elért eladásainak több mint fele exportból származik, az exportértékesítésnek a magyar piac nagyságrendileg 30%-át adja.

Az ISOPAN Est központja

Magyarország és Románia azon kilenc ország közé tartozik – Ukrajna, a Moldovai Köztársaság, Bulgária, Szerbia, Macedónia, Bosznia, Montenegró és Szlovákia mellett -, ahova az Isopan Est exportálja termékeit. A kereskedelmi és ipari létesítmények piaca továbbra is növekszik, ami közvetve a hőszigetelő panelek iránti kereslet növekedését jelenti Magyarországon.

 

Az új gyártósorunknak is köszönhetően – amely lerövidíti a szállítási időt és kiegészíti a termékskálát – a román leányvállalat (azaz az Isopan Est) olyan műszaki megoldásokat kínál, amelyek fedezik a délkelet-európai piaci kereslet több mint 95% -át” – mondta Alexandru Ciucă, az Isopan Est műszaki igazgatója.

 

Az Isopanról

Az Isopan a Manni csoport része, több mint 40 éve van jelen 73 országban és 70 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik az acél- és hőszigetelő panelek gyártásában.

Magyarországon az Isopan 15 éve járul hozzá az építőipar fejlesztéséhez, olyan megoldásokat kínál, amelyek ötvözik az anyagok funkcionalitását, a folyamat fenntarthatóságát, a felhasználói biztonságot és az épületek energiahatékonyságát, új és energiarehabilitált épületekre egyaránt. Az Isopan által készített szendvicspanelek elősegítik a szükséges feltételek megvalósulását a LEED tanúsításhoz (Leadership in Energy and Environmental Design: egy olyan minősítési rendszer, amely zöldépületek tervezése, kivitelezése és üzemeltetése során értékeli az adott épület vagy létesítmény fenntarthatóságát), amely a világ leggyakrabban használt szabványa az épületek fenntarthatóságának igazolásában.

Az elmúlt évben az Isopan Est 10 millió eurót fektetett be a romániai gyártóüzem kutatásába, fejlesztésébe és műszaki korszerűsítésébe. A Leaf technológiát idővel kipróbálták az olasz kutatási és fejlesztési osztályon, és úgy fejlesztették ki, hogy megfeleljen az építőipari szakemberek igényeinek, hogy sokoldalú, fenntartható és környezetbarát anyagokkal tudjanak dolgozni.

Az Isopan által kifejlesztett Leaf technológia innovatív megoldás a vállalat hőszigetelő paneljeinek széles skálájára, alacsony környezeti hatással növeli a hőszigetelést és javítja az épület általános energiateljesítményét a magasabb szintű kényelem és költséghatékonyság biztosítása érdekében. A Leaf technológia az Isofrigo, Isofrozen és Isocop valamint a halogén nélkül készült termékekre alkalmazható, és számos előnnyel jár, beleértve a következőket:

  • minimalizálja a füst eloszlását tűz esetén
  • fokozott biztonság az épület és az épületben tartózkodók számára
  • csökkentett panelvastagság, esztétikai előnyök
  • jobb szigetelési teljesítmény, mint a klasszikus poliuretán panelek esetében
  • 20% -kal kisebb hővezethetőség, elősegítve az épület energiahatékonyságát
  • alacsonyabb energiafogyasztás fűtéskor és hűtéskor egyaránt
  • kisebb CO2-kibocsátás.

Leaf technológiájának bevezetésével az Isopan arra törekszik, hogy megerősítse az építőipari vállalatok növekvő érdeklődését – az anyaggyártóktól az építőkig és építészekig – a fenntartható fejlődésben való aktív részvétel iránt.

Az új Leaf technológia kielégíti a lakosság és a vállalatok növekvő igényét a tevékenységeik által okozott környezeti hatások csökkentésére. A Leaf panelek rávilágítanak arra, hogy az építkezés jövője elérkezett és mindenki számára elérhető. Ezzel arra törekszünk, hogy növekedjünk és kielégítsük partnereink igényeit” – mondta Toni Pera, az Isopan Est vezérigazgatója.

2018-ban az Isopan több mint 15 millió négyzetméter fém hőszigetelő panelt gyártott és forgalmazott Romániában, valamint 4 kontinens további 72 országában, 47%-kal hozzájárulva az anyavállalat, a Manni konszern által jegyzett 630 millió eurós forgalomhoz.

 

További információ: www.isopan.com

 

 

Forrás: Stern Communication