PURTOP EASY T – a láthatatlan megoldás

918

Beázik a ragasztott burkolattal készült tetőterasza? Nem szeretne újra több százezer forintot költeni a javításra? Nincs szíve feltörni a gyönyörű, gondos munkával készült kerámiaburkolatot? A megoldáshoz válassza a PURTOP EASY T-t!

A MAPEI kutatólaboratóriumainak legújabb fejlesztéseként az egykomponensű, átlátszó poliuretán vízszigetelő bevonatot, a PURTOP EASY T-t teraszok és erkélyek utólagos vízszigeteléséhez ajánlja a gyártó.

A hazai épületállományt tekintve megállapítható, hogy nagyon sok, már használatban lévő terasz és erkély készült el megfelelő vízszigetelés nélkül. Egy elkészült, de a vízzel szemben védtelen rétegrend esetén a felhasználónak már mindegy, hogy elmaradt-e a kent szigetelés beépítése vagy kivitelezői hiba következtében áznak a rétegek és az alsó helyiség, illetve fagynak fel a lapok. Egy dologra vágyik, hogy a megfelelő szakember oldja meg ezt a problémát.

A BONTÁS NÉLKÜLI MEGOLDÁS

Igen ám, de mit tegyünk akkor, ha a megrendelőnk azt kéri tőlünk, hogy úgy oldjuk meg a terasza vagy erkélye vízszigetelését, hogy az ép burkolatot ne bontsuk fel. Mert a burkolat nagyon tetszik neki, vagy nem akar költséges felújítást, esetleg olyan helyen él, ahol a bontás zaja és a vele járó felfordulás nagyon sok kellemetlenséget okozna, például egy társasház esetén a szomszédoknak.

Jó hír, hogy van már bontás nélkül is megoldás! A PURTOP EASY T felkenés után csupán néhány órával sima, rugalmas bevonatot formál átfedések nélkül, amely rendkívüli repedésáthidaló tulajdonságokkal rendelkezik, és az erkélyekre, teraszokra ható igénybevételeknek nagyon jól ellenáll.

EGYSZERŰ, UTÓLAGOS VÍZSZIGETELÉS KIVITELEZÉSE

A PURTOP EASY T felvitelét csak stabil, teherbíró és megfelelő lejtéssel bíró burkolaton kezdhetjük meg. Amennyiben egy-egy burkolatelem hibás, azt mindenképpen javítanunk kell. A tönkrement hordozóréteget vissza kell bontanunk.

Amennyiben szükséges kiegyenlítés, úgy alkalmazhatjuk a PLANITOP FAST 330-at. A ragasztáshoz az ADESILEX P9 vagy a gyorskötő KERAQUICK ragasztóanyagot alkalmazzuk. A fugázásra a gyorskötő ULTRACOLOR PLUS fugázó anyag ajánlott. Ilyen munkánál érdemes előtérbe helyezni a kis kiszerelésű és a gyorskötésű termékeket.

Soha nem volt még ilyen egyszerű a terasz vízszigetelésének felújítása:

  • tisztítsa meg a felületet,
  • használjon PURTOP EASY T PRIMER alapozót,
  • vigyen fel két réteg PURTOP EASY T vízszigetelő réteget.

A PURTOP EASY T egy használatra kész termék, amelyet egy hosszú szőrű henger segítségével kell felvinni legalább két, egyenletes rétegben, míg az anyag vastagsága eléri a körülbelül 1 millimétert.

A PURTOP EASY T száradás után sima felületet képez. Szükség esetén szórjuk be a még nedves első réteg felületét Quarzo 0,25-tel, hogy csúszásmentes felületet kapjunk.

A száradást követően a terasz újra birtokba vehető, ami megőrizte eredeti szépségét.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A TERMÉK ALKALMAZÁSÁNAK?

  • Nincs szükség költséges bontási és felújítási munkákra,
  • egyszerűen és gyorsan kivitelezhető,
  • a terasz megőrzi eredeti szépségét,
  • lépés- és UV-álló felületet ad,
  • hosszú élettartamú és biztonságos megoldás.

 

További információért látogasson el a cég weboldalára: www.mapei.hu