Baktériumoknak ellenálló festéket fejlesztett a Mapei

229

Az egészségügyi létesítmények beltéri falfelületein alkalmazható festék tanúsított védelmet biztosít a baktériumok, penész és gombák ellen, kiválóan mosható, szennyeződésfelvétele alacsony és rendkívül tartós. Tulajdonságait tekintve maradéktalanul megfelel a szigorú higiéniai előírásoknak és szabványoknak.

A Mapecoat ACT 196 nevű festék véd a biológiai hatások széles spektrumával szemben, megakadályozza a baktériumok felhalmozódását és elszaporodását. Az Industrial Microbiological Services Ltd. által kiadott vizsgálati jelentés szerint ellenállónak bizonyult a legelterjedtebb baktériumtörzsekkel szemben.

BAKTÉRIUMÁLLÓSÁG (BAKTÉRIUMÁLLÓSÁG (IMSL VIZSGÁLATI JEGYZŐKŐNYV)
BAKTÉRIUMTÖRZSMérési módszerSzabványos vizsgálat24 órás áztatást követőenEredmény
Staphylococcusaureus:ISO 22196≥ 99,9%≥ 99,9%megfelel
Escherichia coli:ISO 22196≥ 99,9%≥ 99,9%megfelel
Methicillinresistant Staphylococcusaureus (MRSA):ISO 22196≥ 99,9%≥ 99,9%megfelel
Pseudomonasaeruginosa:ISO 22196≥ 99,9%≥ 99,9%megfelel

A festék úgynevezett bioblock technológiát is tartalmaz, vagyis ellenáll a penésznek és a gombáknak is, így különösen alkalmas a nehezen tisztítható helyiségek védelmére is.

A különleges akrilgyanta vizes diszperziós bázisú összetétele ellenállóvá teszi tisztító-, és fertőtlenítőszereknek, erős vegyi anyagokkal végzett gyakori tisztítás mellett is. Tartósság és kopásállóság tekintetében messze felette áll a hagyományos festékeknek.

A kezelt felültet szennyeződés-felvétele alacsony, ami könnyen tisztíthatóvá teszi a felületeket és jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket. Ezen tulajdonságai alkalmassá teszik egészségügyi környezetben, kórházakban, rendelőintézetekben, iskolákban, óvodákban és rekreációs központokban falakon és mennyezeteken való széleskörű alkalmazását. A festék a Mapei színkártya 1002 féle színében kapható, azonban emellett lehetőség van egyéni igények szerinti színárnyalatok keverésére is.

A Mapecoat ACT 196 festék az EN 13300 szabvány osztályozási adatai mellett azoknak a vizsgálatoknak a jegyzőkönyveivel is rendelkezik, amelyeket az IMSL (Industrial Microbiological Services Ltd.) a festett felület antibakteriális tulajdonságait maghatározó ISO 22196 szabvány szerint hajtott végre.

 

További információ: www.mapei.hu

 

 

Forrás: Hírnévügynökség