Az ABB és az Ericsson tovább gyorsítja a vezeték néküli automatizálást

976

Az ABB és az Ericsson megerősítette az irányú elkötelezettségét, hogy felgyorsítja a rugalmas, vezeték nélküli automatizálást támogató ipari ökoszisztéma fejlesztését, amellyel a jövőben teret nyerhetnek a továbbfejlesztett összekapcsolt szolgáltatások, az ipari internet (IoT) és a mestersé­ges intelligencián alapuló technológiák.

A két fél a 2019. évi Hannoveri Ipari Vásáron szándéknyilatkozatot írt alá, mely szerint folytatni kívánják a már jól megalapozott kutatási együttműködésüket. „Nagy örömünkre szolgál, hogy az 5G technológia korának beköszöntével megújíthatjuk és kiterjeszthetjük partneri együttműködésünket az Ericssonnal” – nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „Az ABB vezető szerepe a digitális iparágakban, valamint az Ericsson hálózatok összekapcsolhatósága terén végzett újító munkája együtt új lehetőségeket tár fel az ügyfeleink számára, akik a tevékenységeik digitalizálásával növelhetik termelékenységüket, és javíthatják versenyképességüket.

A két partner már az intelligens gyártási technológiák gyorsított bevezetésén dolgozik, amelynek keretében az Ericsson intelligens automatizálási rendszert telepít az észtországi Tallinnban lévő gyártólétesítményeiben. Ehhez a projekthez az ABB telje­sen automatizált flexibilis robotcella-megoldást szállított, amely 5G rádiórendszereket szerel össze az Ericsson számára.

A 2019. évi Hannover Messén az ABB és az Ericsson a legújabb és a leginnovatívabb technológiákat mutatta be. Azt kívánták szemléltetni, hogy a legújabb flexibilis robotokkal, a vezeték nélküli technológiákkal, az 5G-vel, az ipari internettel és a hajtásvezérlési technológiákkal miként segítik elő a „jövő gyára” kiépítését.

 

 

Forrás: http://new.abb.com/hu/ Momentum Communications