Növelte támogatási keretét a Mapei Kft.

215

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai tovább gyűrűzve súlyos nehézségeket okoznak a karitatív szervezeteknek és alapítványoknak. Kevesebb a támogató, kevesebb a lehetőség adományok gyűjtésére. A helyzetet látva a Mapei Kft. megnövelte támogatási költségvetését és rendkívüli keretet különített el, hogy még többet segíthessen. Remélik, hogy akik tehetik, követik a példájukat.

A rendkívüli helyzet kihirdetését követően, április-május hónapban kényszerűen befagyasztottuk a beérkező támogatáskérések elbírálását. Később minden kérelmet elbíráltunk és senkit nem utasítottunk el. Látjuk mi is a karitatív szervezetek kilátástalan helyzetét, ezért mindent megteszünk, hogy a támogathassuk őket.” – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője

A vállalat amellett, hogy minden hagyományos programot, mint a Szigligeti Félmaraton és a Tour de Zalakaros támogatása megtartott, 14 további karitatív munkát végző szervezetet, valamint egészségügyi intézményt és az Országos Mentőszolgálatatot támogatta.

A Mapei Kft. eddig mintegy 20%-kal lépte túl az idei évre tervezett támogatási keretét a koronavírus-járvány karitatív szervezeteket sújtó hatásainak enyhítésére. Ezzel a támogatások összege az év végéig várhatóan meghaladja a 10 millió forintot.

 

www.mapei.hu

 

 

Forrás: Hírnévügynökség