ÉVOSZ: Hogyan tudjuk megvédeni a piacunkat…

1484

Az ÉVOSZ kibővített online elnökségi ülésén Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadó a Kabinetiroda Növekedési Munkacsoportjának munkájáról tartott tájékoztatást. Beszámolt azokról a fontos lépésekről, melyeket az elkövetkezendő időben kívánnak meglépni.

Ennek érdekében egyeztetés folyik a szakma képviselőivel. Ahhoz, hogy az építőiparban az elkövetkezendő időben jelentős eredményeket érjenek el, számos területen szükséges jelentős változásokat végrehajtani, így többek között a közbeszerzés területén három olyan lépést kívánnak megvalósítani, mely fehéríti a gazdaságot.

Egyik ilyen lépés lenne az úgynevezett üvegkapu rendszer, mely követi a területre bevitt munkaerőt. Ugyancsak szeretnék bevezetni, hogy a nemzetgazdaságban meghatározott minimálbér 70 százalékát garantálják. A harmadik lépés, hogy közbeszerzés esetén be kelljen jelenteni, hogy honnan származnak a kivitelezésben felhasznált anyagok.

Nagy Márton megköszönte az ÉVOSZ által nyújtott eddigi segítséget és kifejezte reményét, hogy az elkövetkezendő időben tovább erősödik együttműködésük. Koji László, az ÉVOSZ elnöke elmondta, hogy a szövetség súlyponti feladata a magyar piac védelme. Ez vonatkozik a kivitelezésre és az anyaggyártásra egyaránt.

MK