Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) az új TransFER Budapest–Brno összeköttetésének és a már közlekedő TransFER Budapest–Köseköy járatának összehangolásával bővíti intermodális hálózatát. A Budapest és Köseköy között elérhető körfuvarok megduplázásával és az új TransFER Budapest és Brno közötti kombinációjával a jövőben hetente kétszer továbbíthatóak áruk közvetlenül Törökországból Magyarországra, majd onnan tovább Csehországba.

Az RCG ezáltal egy új, hatékony és stabil összeköttetést biztosít megbízói számára Csehország és Törökország között, amelynek előnyeit elsősorban a DSV törökországi vállalatának ügyfelei élvezhetik. Mindkét szolgáltatás az RCG TransNET hálózatának része, lehetővé téve így az árutovábbítást minden RCG-célállomásra.

Az új fuvarozási útvonal további előnye, hogy kapcsolódási lehetőTransFERséget biztosít Brnóból Észak- és Északkelet-Európába, illetve Köseköy-ből Ázsia irányába. A budapesti csomópont ezen felül csatlakozási lehetőséget nyújt az Új Selyemúthoz.

A Brno Köseköy útvonal Fotó: ÖBB RCG TransFER

TransFER Budapest–Brno – az új szolgáltatás

Az RCG 2021. május 5-től az új TransFER Budapest–Brno szolgáltatással hatékony és környezetkímélő fuvarozási megoldást kínál Magyarország és Csehország között a tengeri és kontinentális áruforgalom számára. A brnói konténerterminál és a budapesti BILK terminál között a heti két körfuvar gyors, mindössze 12 órás fuvarozási idővel közlekedik.

Az ÖBB Rail Cargo Group legnagyobb termináljához nyújtott összeköttetés által az RCG nemcsak átfogó terminálszolgáltatásokat biztosít, hanem – a TransNET hálózaton keresztül – kapcsolódási lehetőséget teremt Koperhez, amelynek köszönhetően gyors, megbízható és költséghatékony összeköttetést kínál az adriai kikötőváros és Csehország, valamint a határos Szlovákia között.

A Budapest–Köseköy TransFER körjárat bővítése

Az új szolgáltatás célja továbbá, hogy erősítse a törökországi fuvarozási lehetőségeket, ezért az RCG heti két körfuvarra duplázza meg TransFER Budapest–Köseköy járatainak számát. A TransFER Budapest–Köseköy a Marmaray-alagúton keresztül köti össze Törökország ázsiai részét Európával.

Annak köszönhetően, hogy az új TransFER Budapest–Brno további kapcsolódási lehetőséget biztosít Anatóliához és Közép-Ázsiához/Kínához, az RCG összeköti Nyugat-Európa gazdasági központjait, bekapcsolva ezzel a teljes eurázsiai térséget az RCG-hálózatba. A köseköyi terminálon a TCDD (Török Állami Vasút) operátorával, a Pasifik Eurasia-val létrejött új partnerség jelentősen elősegíti a Törökországot érintő, valamint a FÁK-országokba, illetve a Kínába irányuló fuvarozás erősítését.

End-to-end összeköttetés az elsőtől az utolsó mérföldig

Az ügyfelek ennél a TransFER szolgáltatásnál is a minőségi kiszolgálás, valamint a pontos fuvarozási idők előnyeiből profitálnak. A vontatás és lebonyolítás a teljes folyamat során egy kézből biztosított. A Törökországból és az oda történő szállítási megoldással az ÖBB RCG nemcsak egy kiemelkedő összeköttetést kínál az intermodális hálózatához, hanem hatékony továbbítási lehetőségeket is biztosít TransNET hálózatán keresztül az eurázsiai kontinensen. A fix menetrendek és az előnyös menetidők megbízható és hatékony fuvarozási megoldást tesznek lehetővé.

TransNET – a hálózat

A kilenc nyelven elérhető és felhasználóbarát TransNET alkalmazással az ÖBB Rail Cargo Group digitális térképe új mércét állít az európai árufuvarozási piacon. Az érdeklődők három lehetőség közül választhatnak a kívánt összeköttetés megtalálásához: a Go & Thanks beviteli mezők segítségével kiválaszthatják az áruk induló- és célállomását, egy átlátható listából megkereshetik a megfelelő járatot, vagy egyszerűen rákattinthatnak a térképen egy telephelyre.

Ezt követően számos lehetőség áll rendelkezésre, – teljes TransFER útvonalak, vagy azok kombinációi – amelyek egyedi igényeknek megfelelően alakíthatóak ki. Kiválasztáskor a megfelelő reláció grafikusan is megjelenik a térképen, és megtekinthető, mely szolgáltatások érhetőek el a kiválasztott telephelyeken.

TransFER – az összeköttetés

Az ÖBB Rail Cargo Group több mint 50 hálózati és számos egyedi TransFER összeköttetést kínál a teljes eurázsiai kontinensen, legyen szó kocsirakományokról, intermodális szállításról vagy akár egyedi igényekre szabott fuvarozási megoldásokról. Az indulási állomástól, illetve a rendeltetési helytől függően kiegészítő szállítmányozási szolgáltatások, például átrakási, raktár-logisztikai vagy vámszolgáltatások is rendelkezésre állnak. Az ÖBB RCG minden részletről gondoskodik – az elsőtől az utolsó mérföldig.

SmartLINK – a hozzáférés

A www.smartlink.railcargo.com oldalon keresztül elérhető az RCG digitális világa, valamint a teljes szolgáltatási kínálata. A SmartLINK nemcsak egyszerű hozzáférést biztosít a vasúti rendszerhez, hanem átfogó képet is ad a vasúti árufuvarozási folyamat minden lépéséről. Kezdésként a SmartLINK a vasútlogisztika digitális színterének négy területét érinti: az ügyfelek menetrend szerinti vagy egyedi TransFER összeköttetések közül választanak, továbbá tájékozódhatnak a rendelkezésre álló fuvareszközökről, valamint a számukra releváns alap- és kiegészítő szolgáltatásokról. A folyamat végén egy kapcsolattartó kolléga áll rendelkezésre, aki az ügyfelekkel együttműködve elkészíti az egyedi igényekre szabott ajánlatot.

 

 

Forrás: ÖBB-Holding AG