Miért hasznos az energiahatékony tető?

316

A megnövekedett energiakeresletből következő drámai áremelkedés, a szigorodó hőtechnikai előírások és a környezetünk hőmérsékletének állandó növekedése egyre nagyobb kihívást jelent mindenki számára. Ezekre a problémákra kínálnak energiahatékony megoldást a BMI Clima Roof magas- és lapostetős csomagjai.

A BMI Clima Roof rendszer célzottan hozzájárul az energiakorszerűsítéshez, és a megváltozott fogyasztói igények­hez igazított, hosszú távú és tartós meg­oldást kínál. Egy energiahatékony tető amellett, hogy csökkenti az épület téli fűtésigényét és nyári hűtésének költségeit, növeli az adott ingatlan értékét és az épületek időjárással szembeni ellenállóságát, ezáltal csökkenti az ingatlanok idő előtti öregedését.

Mit jelent az energiahatékonyság lapostetők esetén?

A megfelelő vízszigetelés mellett fontos az épületek hőterhelésének csökkentése is. A Clima Roof egy olyan hőszigetelő mag­gal ellátott tetőszigetelési rendszer, amely­nek felső rétegei is hozzájárulnak az épület hőszabályozásához, csökkentve ezzel az épület energiafelhasználását. A BMI Villas Clima Noxite, Clima Green Roof és Clima Reflex csomagjai maximális védelmet nyújtanak a lapostetők számára. Tanács­adóik segítségével könnyen kiválasztható az egyéni igényekhez leginkább illeszkedő rétegrendi megoldás.

CLIMA NOXITE

A Clima Noxite csomag rétegrendje maximális védelmet biztosít új építésű épületek számára, emellett jelentősen növeli az energiamegtakarítást is. A réteg­rend záróeleme a Noxite Eco-Active, a „szmogevő” bitumenes vízszigetelő lemez, amely hőreflektív, és csökkenti az épület hőterhelését, környezetbarát: semlegesíti a levegőben található nitrogén-oxidokat, ezáltal részt vesz a levegő tisztításában, emellett modern, vonzó felületet eredmé­nyez. Új építéshez alkalmazható, 20 év kiterjesztett BMI vízzárósági termékga­ranciával.

CLIMA GREEN ROOF

A Clima Green Roof csomag amellett, hogy energiahatékony, zöld övezetté vará­zsolja a lapostetőket, kétrétegű, extenzív zöldtetős megoldást jelent, mely szerepet játszik a levegőminőség javításában, és védi a szigetelést a szélsőséges időjárás­tól. Új építéshez alkalmazható, 20 év kiter­jesztett BMI vízzárósági termékgaran­ciával. A rétegrend záróeleme a kiváló minőségű Vedaflor WS-X, SBS-modifikált bitumenes gyökérálló lemez, amely meg­akadályozza a gyökér behatolását a vízszi­getelés egész keresztmetszetén. Ezt a meg­oldást választva egy élhető teret kapunk: a növények otthonosabbá teszik a tetőte­raszt, megteremtve a természet közelségé­nek élményét.

CLIMA REFLEX

A Clima Reflex csomag rétegrendje a hazai gyártású bitumenes zárólemezzel és a Construma-díjas hőreflektív bevonat­tal új építéshez és felújításhoz is alkalmaz­ható. A rétegrend tartósan védi a tetőszi­getelést az UV-sugárzás és a hő hatásaitól: nyáron hővisszaverő, télen hőmegtartó. Jelentősen csökkenti az épület hőterhelését és 3-5 évvel növeli annak élettartamát. 12 év BMI termékgaranciával rendelkezik.

Komplett megoldás kiterjesztett vízzárósági garanciával

A Clima Roof csomagok mellett a BMI Villas számos magas minőségű rétegrendi megoldást kínál: ezek között megtalálha­tók azok, amelyekre 15–20 év kiterjesz­tett garanciát vállal a BMI az előírt teljes rétegrend beépítése esetén a Noxite Eco- Active, a Vedaflor WS-X és a Vedatop S5 Blaugrün zárólemezként felhasznált ter­mékek vízzáróságára.

A kiterjesztett vízzárósági garancia eléré­séhez a meghatározott rétegrendek alkal­mazására van szükség, amelyről bővebb információkat a villas.hu oldalon vagy Szaktanácsadóinktól kaphat.