Épületgépész felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr tanfolyam indul

307

Az Építéstudományi Egyesület a Magyar  Mérnöki Kamarával együttműködve épületgépész felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr tanfolyamot indít.

A tematika összeállításával a szakszerű, legjobb minőségű kivitelezést, és a hatékony üzemeltetést kívánják elérni. Ezért a hangsúlyt a tervezéssel, kivitelezéssel és üzemeltetéssel szemben támasztandó korszerű követelményekre helyezték (pl.: a versenyeztetés, a vállalkozás, a megvalósítandó műszaki tartalom, az elvégzendő feladat minősítési rendszere és követelményei mind a tervezés, mind a kivitelezés számára). Ebből következően a témakörök megválasztásánál és kidolgozásánál a tapasztalt hiányosságok pótlására törekedtek.

A tanfolyam egyúttal segítséget kíván adni a Magyar Mérnöki Kamara tervezői, szakértői, felelős műszaki vezetői, műszaki ellenőri, és egyéb szakmai jogosultsági feltételeinek elsajátításához is, ezért szervezik közösen az MMK-val a tanfolyamot. Sikeres elvégzés esetén ÉTE és MMK közös igazolást kapnak a résztvevők. A tanfolyamot ajánlják középfokú épületgépész végzettségű felelős műszaki vezetők számára is. (Egyéb műszaki végzettségűek részvétele külön elbírálás alapján történik.)

Az Egyesület célja, hogy a jövőben, meghatározott nagyságú épületek kivitelezése jogosultsághoz, és az ehhez szükséges képzés szükségszerű elvégzéséhez legyen kötve.

A tanfolyam helyszínei

A távolabb lakóknak kedvezve a képzést 50-50%-ban jelenléti és távolsági módon tervezik tartani.

Az előadások helyszíne: a Magyar Mérnöki Kamara székháza: 1117 Budapest,  Szerémi út 4.  (Megközelítés gépkocsival a Fehérvári, vagy a Budafoki út felől, a parkolás a környéken ingyenes. Tömegközlekedéssel az 1-es villamossal a Hauszmann Aljos utcáig, vagy a Budafoki úton a Dombóvári úti megállóig autóbusszal)

A gyakorlati foglalkozásokat cégek bemutató termében, laborjában, illetve szerelési helyszíneken tartják, amelyről a tanfolyam során adnak tájékoztatást.

A tanfolyam időpontja és költsége

A tanfolyam két féléves, február-május, illetve szeptember-november hónapokban minden második héten péntek és szombat napokon. Az első oktatási nap 2022.02.04. Jelentkezni 2022.01.30.-ig lehetséges a díj legalább 50%-ának befizetésével.

A tanfolyam teljes (a két félév) költsége 560.000 Ft + 27%ÁFA/fő.  A díj tartalmazza az oktatás és az elektronikus adathordozón átadandó segédlet (témavázlatok, ábrák, táblázatok) teljes költségét. Étkezést, közlekedést, komplett jegyzetet nem tartalmaz.

Jelentkezés

A tanfolyamra jelentkezni elektronikus levélben lehet Rébay Lajosnál, az Építéstudományi Egyesület koordinátoránál az epgepoktatas@eptud.org e-mail címen.

Jelentkezéskor meg kell adni: 

  • jelentkező neve,
  • telefonszáma,
  • e-mail címe,
  • munkáltató neve,
  • adószáma és számlázási címe.

A jelentkezést visszaigazolják, megküldik a részletes órarendet, témavázlatokat és egyidejűleg a munkáltatónak megküldik a részvételi költség számláját, mely átutalással egyenlítendő ki az ÉTE 10200830-32310281-00000000 számú számlájára. A díj két egyenlő részletben is fizethető 2022.01.31. és 2022.08.31. határidővel, mely igényt kérik a jelentkezéskor közölni.

A részvétel feltétele, hogy a hallgatók és az előadók is igazoltan háromszor oltottak legyenek a koronavírus ellen.

 

További információ: ÉTE – Rébay Lajos tanfolyam-szervező,
Tel.: (+36-20) 931-6600, E-mail: epgepoktatas@eptud.org

 

 

Forrás: ÉTE