Mottó: „A szépség és ésszerűség egysége” – EQUITONE építész és építészhallgatói pályázat 2019

429

„A szépség és ésszerűség egysége”mottóval hirdeti meg idén a mára hagyományos, építészek és építészhallgatók munkájának elismerésére hivatott pályázatát a környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó Equitone.

Az 1.100.000 Ft összedíjazású versenyre 2020. január 20-ig várja a zsűri a kész és az akár terv szinten lévő épületek anyagait és a hallgatói terveket.

Az elmúlt évek pályázatai jól mutatják, hogy mára nem csupán elegáns lakóépületeken jelenik meg az Equitone szálcement homlokzatburkolat, de egyre népszerűbb ez a tartós és szép anyag a középületeket tervezők körében is. A pályázat célja nem változott: az építészek munkájának elismerése mellett az anyaghasználat változatosságának és az Equitone szálcement lapokkal burkolt épületek sokszínűségének bemutatása.

Emellett a kiíró a pályázattal is hozzá kíván járulni az egyre inkább elvárt és népszerű, a környezettudatosságot fókuszba állító, felelős tervezői gondolkodás terjedéséhez. Ez is indokolta az idei évi pályázat fő üzenetének megválasztását. A mottó azt fejezi ki, hogy ugyan az Equitone anyag az épületek esztétikájához vitathatatlanul hozzájárul, nem feledkezhetünk meg az épületburok energiafelhasználásra gyakorolt hatásáról, valamint a tartósságra való törekvésről sem. Mindezt pedig az Equitone szálcement burkolat változatos megjelenéssel kínálja felhasználóinak.

Hallgatók esetén a kiíró elvárása továbbra is az, hogy a pályázó megismerje az anyag alkalmazástechnikáját, és annak megfelelően alkalmazza azt bármely iskolai munkáján, vagy kifejezetten a pályázat számára készült tervén.

A pályázati díjazás építészek esetén összesen 800 000 Ft, míg építészhallgatók esetén 300 000 Ft, amelynek felosztásáról a zsűri szabadon dönt.

A zsűri tagjai 2019-ben:

  • Patartics Zorán, Ybl Miklós-, Pro Architectura díjas építész
  • Tima Zoltán, Prima Primissima-, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész
  • Vikár András DLA, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész
  • Szalkai-Szabó Zoltán projekt manager, EQUITONE

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐK

A pályázat benyújtási határideje: 2020. január 20.

Díjátadó ünnepség: 2020. első negyedévében egy gálaest keretében, ahová minden pályázó és a kiíró számára más, fontos szakemberek is meghívást kapnak.

 

Bővebb információ a pályázatokról: https://www.equitone.hu/epiteszpalyazatok

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.