Civil szervezetek fejlesztő ötleteit várja a LAFARGE

557

A LAFARGE a helyi civil szervezetek számára hirdet pályázatot november közepétől. A Közösségi Érték Programra január 6-ig várja a helyi civil kezdeményezéseket, amelyek között a vállalat 4 millió forint értékben oszt ki pénzügyi támogatást.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. 2018-ban indította el Közösségi Érték Programját, amely által mostanra több, mint 100 helyi projekt megvalósításához járult hozzá 17 baranyai településen több, mint 30 millió forint értékben.

“A LAFARGE fenntarthatósági pillérének egyik meghatározó eleme a helyi közösségek fejlesztése, az életszínvonaluk növelése. Ennek keretében hívtuk életre még 2018-ban a Közösségi Érték Programunkat, amelyre féléves ciklusokban várjuk a helyi civil szervezetek fejlesztő ötleteit. Örömünkre szolgál, hogy az elmúlt 4 évben számos, a településen élők életszívonalát emelő infrastrukturális, ill. környezetvédelemhez és egészséges életmódhoz kapcsolódó szemléletformáló program megvalósításához járulhattunk hozzá.” – ismerteti az eddigi pályázati tapasztalatokat Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

Összesen 4 millió forint értékű hozzájárulás

A Közösségi Érték Program pályázatra olyan projektötleteket, elképzeléseket vár a LAFARGE, amelyek az oktatás, képességfejlesztés, egészségmegőrzés, helyi közösségek mindennapjaiban fontos szerepet játszó infrastruktúra fejlesztésére, valamint a helyi közösségi élet előmozdítására irányulnak. A bírálat során továbbá kiemelten kezeli a környezetvédelmet, a környezettudatos gondolkodást elősegítő kezdeményezéseket.

Az egy-egy projekttel elnyerhető összeg legfeljebb 500.000 forint. A jelen pályázati ciklusban összesen legfeljebb 4 millió forint értékben választanak ki támogatásra jogosult projekteket.

Januárig áll nyitva a pályázati lehetőség a civilek számára

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek) és szociális szövetkezetek jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek. Jelentkezhetnek továbbá nonprofit KKV-k is. A pályázaton részt vehetnek szervezetek konzorciumai is.

További feltétel, hogy a pályázó szervezet bejegyzett székhelye és az általuk tervezett projekt megvalósítási helyszíne is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében legyen. (A pontos település lista a Pályázati felhívásban található.)

A pályázatokat 2023. január 6-ig, a www.palyazat.lafarge.hu oldalon keresztül, az online pályázati adatlapot kitöltve lehet benyújtani. A támogatott projekteket ezúttal 2023. január 1. és 2023. július 31. között kell majd megvalósítani.

A pályázattal kapcsolatos további részletek a www.palyazat.lafarge.hu oldalon érhetőek el.

 

Forrás: LAFARGE