A 2 millió dollár összdíjazású LafargeHolcim Awards pályázat két kategóriájában 2020. február 25-ig várják a pályázatokat!

A “LafargeHolcim Awards a Fenntartható Építészetért” a világ legjelentősebb pályázata a fenntartható tervezés területén. A háromévente meghirdetett versenyt a LafargeHolcim Alapítvány hirdeti meg. Olyan példamutató projekteket és terveket díjaznak, amelyek túlmutatnak a környezeti teljesítmény, a társadalmi felelősség és a gazdasági növekedés egyensúlyán, az egyes projekteket aszerint értékelik, hogy mennyiben járulnak hozzá kollektív igényeink kielégítéséhez.

Kategóriák

1. Főkategória

Ebben a kategóriában építészek, mérnökök, tervezők, projektgazdák, építtetők és kivitelezők nevezhetnek előrehaladott tervezési fázisban lévő projektekkel, amelyek nagy valószínűséggel megvalósításra kerülnek majd.

2. Következő Generáció kategóriája

A Következő Generáció kategóriát a még 30. életévüket be nem töltött fiatal szakemberek és diákok víziói, ötletei részére hirdetik meg.

Mindkét kategória esetében követelmény, hogy a projekt nem kezdődhetett el 2019. január 1-jét megelőzően!

A tavalyi pályázatra mintegy 5.085 fenntartható építészethez kapcsolódó pályamunka érkezett, összesen 121 ország pályázójától. A mintegy 131 országban megvalósuló pályázatok több mint felét 30 évnél fiatalabb jelentkező nyújtotta be. Az összes pályamunka közül 1.836 felelt meg a formai és minőségi követelményeknek, amelyeket szakmai zsűri értékelt a fenntartható építészeti célterületeknek való megfelelés szempontjából.

A korábbi LafargeHolcim Award több mint 250 nyertese itt tekinthető meg: www.lafargeholcim-foundation.org/projects

 

További részletek: https://www.lafarge.hu/rolunk/lafargeholcim-alapitvany

 

 

Forrás: LAFARGE Cement Magyarország Kft.