2021-ben is a meghirdették az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot

534

A gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 41 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot a Kárpát-régió egész területén. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára 2021. május 31-ig lehet pályázni – jelentette be az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa.

A pályázat széles spektrumban kínál lehetőséget azon vállalkozások számára, melyek ebben a nehéz időszakban is törekednek arra, hogy produktumát hazai és nemzetközi szinten is elismerjék. A minőség is nagyon fontos szempont a gazdaság újraindítása során, amit ez a nagy múltú minősítési rendszer támogat” – mondta Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat alapítója.

A pályázat nyílt jellege lehetővé teszi a jelentkezést az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy és a kitüntető cím használatára a legtöbb gazdasági és kulturális vállalkozás számára, a pályázat tárgya azonban csak a gazdasági életben már ténylegesen testet öltött termék, szolgáltatásban megvalósult ötlet, innovatív elképzelés lehet. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet 2021. május 31-ig minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség.

A meghirdetett 41 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a bútor-, és élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, az infrastrukturális beruházásokat, az életminőség javítására szolgáló termékeket és szolgáltatásokat, a csomagolástechnikát, az informatikai programokat, rendszereket, szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai és kozmetikai szegmenst, a lakberendezést vagy akár a webshop szolgáltatásokat.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított „minőség jelképét” szeptember elején a Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében adják át, amennyiben a járványügyi helyzet azt engedi.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat alapítója

Kiss Károlyné Ildikó elmondta: „A világon végig söprő koronavírus járvány természetesen bennünket is érintett, de mindent elkövettünk, hogy az Érték és Minőség Nagydíj ne veszítsen presztízséből. A 2020. évi díjátadás bebizonyította, hogy ez sikerült is, mert a minőség, a versenyképesség, a fenntarthatóság szempontrendszere ugyan kevesebb, de kiemelkedően színvonalas pályázatok formájában öltött testet. »A kiválóság nem önkéntes. A minőség nem Veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.« Idén Gundel Károly gondolataival, a verseny fontosságát hangsúlyozó mottó szellemében fogalmaztuk meg a saját magunk és a reménybeli pályázók előtt álló feladatokat, kihívásokat. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy hozzájáruljunk a vállalkozások termékei és szolgáltatásai piacképességének elősegítéséhez, a versenyképesség növeléséhez. A gazdaság újraindításához elengedhetetlen a fiatalos lendület és gondolkodás, az új utak keresése, az innováció. A jövő pályázóit arra buzdítom, hogy bízzanak, higgyenek magukban, termékeikben/szolgáltatásaikban és bátran mérettessék meg magukat.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését.

Fontos feladata, hogy segítséget nyújtson a fogyasztóknak a minőségtudatos választásban, hogy eszközrendszerével hozzájáruljon az egészségtudatos, energia-hatékony termékek és szolgáltatások fejlesztéséhez és forgalmazásához. Támogatja a tudásalapú termékek megjelenését és a szellemitulajdon-intenzív iparágakban tevékenykedő vállalkozások érvényesülését, valamint szolgálja a gyártók, a forgalmazók és szolgáltatók aktív minőségpolitikájának fejlesztését.

 

További információ: http://www.emin.hu

 

 

Forrás: BePresent