Mivel nincs két egyforma épületfelújítás, a tetősíkablakok tervezése során nem csak a dizájn, hanem a funkció is fontos szempont. Más-más megoldás javasolt, ha az ablak nehezen hozzáférhető magasságban található, netán a cél a tér tágítása vagy a bejutó fény mennyiségének növelése. A Roto kínálatában szakemberként mindenre találhat megoldást, sőt biztonságot is kínálhat: az új ezüstion bevonatú tetőablak kilincs antibakteriális védelmet nyújt a lakók számára.

Egyetlen megbízó sem szereti a felújítással járó felfordulást, a tetőtér felújítása pedig gyakran a helyhiány miatt is kompromisszumok elé állítja a kivitelezőt, különösen, ha egy lakott tetőtér ablakcseréjéről van szó. Kevés, viszonylag egyszerű és tiszta munkával könnyedén a régi helyére építhető az energiatakarékos Roto tetőablak, amelynek kilincse mostantól extra védelmet kínál.

Kényelmes nyitásmód

Bár a megrendelők könnyedén tájékozódhatnak, gyakori, hogy a kivitelezőnek kell javasolnia például egy felnyíló ablakot a tető alatti tér jobb kihasználhatósága miatt. Egy nehezen elérhető területen például a billenő ablakok elektronikus vezérléssel történő kiegészítése indokolt. Igazodva az egyedi igényekhez többfajta nyitásmód elérhető a Roto termékkínálatában: megtalálhatók a felső harmadban billenő ablakszárnnyal rendelkező, középen billenő és az ablak felső síkjában nyíló tetőablakok is. Nézzük meg, hogy a legnépszerűbb modell a gyakorlatban milyen előnyöket kínál!

A Designo R7 felső harmadban billenő ablakszárnnyal és alsó kilinccsel rendelkezik. Ennek a modellnek a hagyományoshoz képest magasabban van a billenési pontja, így az átlagnál magasabbak számára sem zavaró, hiszen nem nyílik a tetőtérbe az ablakszárny. A szerelés gyorsaságát és szerelési biztonságot az állítható forgózsanér is szolgálja, aminek köszönhetően az utólagos szárnyigazítás különösebb szakértelem nélkül is elvégezhető – ez felújításkor kifejezetten hasznos.

Energiatakarékos megoldás

Designo R7 műanyag tetőablak

Az említett Designo R7 – a Roto számos más termékéhez hasonlóan – abban is kiemelkedő, hogy az ablakra gyárilag előszerelik a Hőszigetelő Csomagot. A 3-rétegű üvegnek köszönhetően 1,1-es Uw érték érhető el, így ez utóbbi és az ablakba beépített Hőszigetelő Csomag messzemenőkig alkalmassá teszi a házat az energiatakarékos működésre. Úgy is fogalmazhatunk: az ablak nem lesz a tetőtér gyenge pontja. Ha a tető alatti lakórész energetikailag átgondolt, komplett felújítása a feladat, a megfelelő hőszigetelés mellé megfelelő nyílászáró illik.

Ezüstion az egészség védelmében

Mivel a tisztaság és fertőtlenítés egyre nagyobb szerepet játszik az életünkben, szakemberként érdemes megemlíteni a Roto innovációját, a környezet számára ártalmatlan ezüstion bevonatú tetőablak kilincset. A bevonat csökkenti a mikroorganizmusok, például a baktériumok és gombák számát, illetve megakadályozza azok továbbterjedését.

 

További információ elérhető a Roto weboldalán.

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.