A fenntarthatóság és a környezetbarát anyagok használata ma már legalább annyira számít, amikor ablakot választunk, mint ez esztétika. A Deceuninck szakembereinek tapasztalata szerint 2022-ben még mindig fontos, hogy a beépített nyílászáró jól illeszkedjen az otthon hangulatába, illetve tükrözze környezete stílusát, de egyre inkább ragaszkodunk a környezetbarát megoldásokhoz. A vállalat Elegant termékcsaládja egyszerre elégíti ki a két igényt – legyen szó lakóházakról vagy középületekről –, miközben a funkciók és műszaki paraméterek terén sem köt kompromisszumot.

A természetes fénynek teret adó, nagyméretű üvegfelületek, a modern színek és a minimalista design kombinációja, valamint az energiahatékonyságot biztosító, minőségi megoldások idén sem mennek ki a divatból, amikor ablakválasztásról van szó. A gyártók, tervezők, kivitelezők, valamint a felhasználók egyre tudatosabb környezetbarát szemlélete azonban megköveteli, hogy a beépítendő ablakok a fenntarthatósági elvárásoknak is megfeleljenek.

A Deceuninck Elegant termékcsaládjának tagjai megjelenés, hatékonyság és környezettudatosság terén egyaránt kiválóan teljesítenek. A keskeny kialakítású PVC-ablakkeretek úgy biztosítanak magas fokú hőszigetelést, hogy közben lehetővé teszik kisebb súlyú és nagy méretű ablakok kialakítását. A kiemelkedő hőszigetelési értékeket és tartósságot a Forthex merevítővel kombinált ThermoFibra üvegszál-merevítésű ablakprofilok garantálják.

Elegant ThermoFibra hosszú üvegszálmerevítős ablakprofil

Egyre népszerűbb természetes színek

Az Elegant ablakkeretek minimalista designja, egyenes vonalai és elegáns kialakítása bármely otthon vagy épület stílusához jól illeszkedik. A szürke és az antracit kifinomult árnyalatai alumíniumhatást kölcsönöznek az ablakkereteknek, míg a fahatású színek a természet közelségének érzetét keltik. Nem véletlen, hogy a Deceuninck-nél tavaly az elérhető 50 különböző színű dekorfólia közül az antracit volt a legkedveltebb, amelyet az aranytölgy és diófa árnyalatok követtek. A színszakértők 2022-ben elmozdulást jósolnak a természetes, pasztellszínek felé, így a zöld, a kék vagy a barna árnyalatok lehetnek az idei év legnépszerűbb választásai. Mindeközben a fenntarthatóságról, a költséghatékonyságról és a kényelemről sem kell lemondanunk.

Környezetbarát PVC-profilok

A termékek 100 százalékban újrahasznosíthatók, valamint újrahasznosított műanyagot is tartalmaznak, miközben ugyanazt a minőséget nyújtják, mint a gyári új alapanyagok. Azzal számolva, hogy egy PVC-ablak életideje körülbelül 35 év, a PVC pedig akár tízszer is újrahasznosítható, az újrahasznosított anyag életciklusa elérheti a 350 évet. A Deceuninck Diksmuide-ban lévő újrahasznosító üzemében évente 45 ezer tonna PVC-t tudnak újrahasznosítani. A PVC minden egyes kilogrammjának feldolgozásával a szén-dioxid-terhelést 2 kilogrammal csökkentik, ez pedig 90 százalékkal kevesebb energiát igényel, mint az új anyag előállítása.

Szabad a választás

Az Elegant termékcsaládban a különböző tokok, ablakszárnyak és dekorelemek az iCOR platform segítségével számtalan formában párosíthatók, a szárnyak ugyanis mind kompatibilisek a 76, és a hamarosan érkező 84 milliméteres beépítési mélységű változattal.

Alumíniumhatású Abstract profil

Az Infinity minimalista formákkal kombinálja az egyenes kialakítást, míg az Abstract profilt korszerű, alumíniumhatása miatt szívesen alkalmazzák a legmodernebb építészeti projektekben. A hamarosan érkező, hagyományos megjelenésű Grando pedig a leginkább elterjedt épülettípusokhoz lehet jó választás markáns, klasszikus kültéri éleivel.

A széles választéknak köszönhetően az Elegant ablakkeretek bármilyen épületbe ízlésesen beilleszkednek, függetlenül annak stílusától, valamint az innovatív építészeti megoldásokhoz is tökéletesen alkalmazhatók.

 

Forrás: MorphoCom