ALUKÖNIGSTAHL Kft. három évtizede Magyarországon – 30 év – több száz épület

357

Jövőbe mutató építészeti megoldások, a tervezésben való aktív részvétel, technikai innovációk – a magasépítészetben etalonná vált Alukönigstahl Kft. a korszerű nyílászárók és homlokzatok meghatározó magyar piaci szakértőjeként immár 30 éve van jelen Magyarországon, mely időszak alatt több száz – köztük sok ikonikus – hazai épület létrehozásához járult hozzá.

A König céget az ausztriai Retz kisvárosban Jakob König alapította 1864-ben. A családi vállalkozás időközben a legjelentősebb osztrák magánvállalkozások egyikévé nőtte ki magát, piacvezető szerepet betöltve a folyamatosan bővülő közép- és kelet-európai piacon. A vállalat kizárólagos és hosszú távú partneri kapcsolatban áll a nemzetközileg is elismert két profilrendszer-gyártóval, a német Schüco International KG-vel, illetve a svájci Jansen AG-vel.

Schüco ASS 77 PD tolóajtórendszer

A magas szintű műszaki funkcionalitás, a fenntartható építészet, valamint a minőség iránt elkötelezett cégcsoport 1990-ben hozta létre magyarországi leányvállalatát, mely három évtized elteltével mára piacvezető hazai rendszerforgalmazó céggé fejlődött. A cégcsoport jelentős itthoni beruházásokat és modernizálást hajtott végre az utóbbi években, mellyel mára a budapesti központ a konszern második logisztikai bázisa lett. A 45.000 m2 alapterületen több ezer cikk képezi a 2 milliárd forint értékű árukészletet. A vállalat telephelyén 2020. januárjában megnyitotta új üzemét a QUALICOAT minősítéssel rendelkező felületkezelő partnere, aki a legmodernebb technológiával nyújt porfestési szolgáltatást az ALUKÖNIGSTAHL partnerei részére.

Schüco FWS 35 PD függönyfalrendszer

Az elmúlt 30 év alatt a Schüco és a Jansen profilrendszerekből megvalósult hazai és nemzetközi épületek is meghatározó módon – időtálló és innovatív mivoltuknak köszönhetően – befolyásolják építészeti környezetüket, miközben a szerkezeti és funkcionalitási feltételeknek maradéktalanul eleget tesznek.

A Partnereinkkel közösen megvalósult referenciáink olyan építmények, amelyek ma nagymértékben befolyásolják a hazai építészeti környezetet, mert időtálló, ugyanakkor innovatív mivoltukkal meghatározóvá váltak. Számtalan sikerben volt részünk az elmúlt években, ami Partnereink kitartása és kivételes teljesítménye nélkül nem jöhetett volna létre. Ezúton is köszönetet mondunk a hosszú évek során nyújtott együttműködésükért és bizalmukért. A jövőben is elsődleges célunk, hogy a SCHÜCO és JANSEN profilrendszerek folyamatosan megújuló, innovatív megoldásait mielőbb megismertessük és azok alkalmazását idehaza is lehetővé tegyük.” – nyilatkozta Ádám István, az Alukönigstahl Kft. egyik ügyvezetője.

 

További információ: www.alukoenigstahl.hu

 

 

Forrás: Corpus Communications