A közelmúltban a Hungexpo revitalizációs program keretében a D1, D2, CK és F1 épületek belső terének kialakításán dolgozott együtt a Liko-S Kft. a Finta és Társai Építész Stúdió Kft. munkatársaival. Fő feladatunk az iroda- és tárgyalóhelyiségek, valamint a csarnokra néző folyosók térhatároló szerkezeteinek megvalósítása volt.

Az űrhajóra emlékeztető F1 fogadóépü­let esetében már az előkészítési folyamat során szorosan együtt dolgoztunk a fele­lős építész tervezővel, Dóczé Péterrel. A tervekben szereplő különleges íves üveg­megoldások izgalmas kihívást és sok fej­törést okoztak számunkra. Veréb Mária, a magyarországi Liko-S Kft. ügyve­zetője és sales managere azonban bát­ran vállalta a megbízást, amelyek ered­ményeképpen a terek világos, könnyed, természetközeli atmoszférával gazdagod­tak. Az épület középpontjában lévő alá­támasztás nélküli lépcső szinte a lebegés érzetét kelti.

A Hungexpo D1, D2, CK és F1 épüle­tek irodáinak és tárgyalótermeinek kiala­kítása során a végső választás két rendkí­vül népszerű termékünkre, a MICRA I. és OMEGA 100.1-es üvegfalainkra esett, amelyek az elegáns megjelenés mellett nyugodt környezetet biztosítanak a munká­hoz, megkönnyítik a munkatársak közötti kommunikációt.

TRANSZPARENCIA ÉS RUGALMASSÁG

A MICRA I. keret nélküli üveg válaszfalak ötvözik a transzparenciát és a rugalmassá­got. Fő előnyei az akár 39 dB-nyi zajszű­rés, az egyszerű üvegezés és a 27 mm-es minimalista keret. A legvékonyabb üveg és a legjobb akusztikai tulajdonságok mellett valamennyi ajtótípus felhasználását lehe­tővé teszik. A belső tér átláthatósága és az itt folyó tárgyalások így zavartalanok maradnak. MICRA I válaszfalak alkalma­sak akár a mostanában közkedvelt ipari stí­lus megteremtésére is.

MICRA I. keret nélküli üveg válaszfal

KOMBINÁLHATÓ MODULOK

OMEGA típusú termékeink moduláris, átépíthető rendszert képeznek üvegezett és kitöltött, tömör részek kombinációjá­val. A modulok kívánság szerint kombinál­hatók, vagy akár utólag is cserélhetők. A falak vékonyfalú profilok alkotta belső rej­tett szerkezettel rendelkeznek, és csupán az egyes modulokat összekapcsoló alumínium profilok láthatók.

A legmagasabb műszaki standardot képviselő hordozószerkezetnek köszönhetően összeszerelése egyszerű, a mennyezeti elemek megbontására nincs szükség. A kiváló minőségben kivitelezett alumíniumprofilok robusztus felépítéssel és magas műszaki színvonallal kombinálva a tömör és üvegezett megoldások, valamint a hozzáillő ajtók széles választékát biztosít­ják számos vonzó színben. A rendszer 49 dB-es maximális zajszűrésének köszönhe­tően ideális munkakörülményeket biztosít. Az OMEGA rendszerbe videokonferenciák és prezentációk megvalósítására alkalmas interaktív érintőpanel is integrálható.

A LIKO-S Kft. a csehországi, családi tulaj­donú nemzetközi építőipari vállalat, a LIKO-S A.S. magyarországi leányvállalata. Prémium épületrendszerek gyártásával foglalkozik.
A közelmúltban nagy hírnévre tett szert az úgynevezett élő épületeknek köszönhetően, amelyek függőleges kerteket és zöldtetőket foglalnak magukban.
Portfóliójában számos belső térrendszer talál­ható. A zöld rendszereken és a belső válasz­falakon kívül például tolófalakat, akusztikus fülkéket és paneleket, térelválasztásra szol­gáló elemeket, valamint interaktív SMART-i- WALL® falakat kínál. Emellett a LIKO-S saját gyártórészleggel és fémgyártással rendelke­zik, így szinte mindent önállóan állít elő.
A folyamatos újításnak és fejlesztésnek köszönhetően a beltéri, üveg, mobil és inter­aktív válaszfalak európai gyártóinak élvona­lába tartozik. A válaszfalak kivitelezése az esztétikumot, a praktikumot és az akusztikát illető legmagasabb igényeknek is megfelel.
A cég saját fiókteleppel rendelkezik Csehor­szágban, Magyarországon, Szlovákiában és Indiában, valamint több mint 20 országban van exportpartnere.

 

További részletek: www.liko-s.hu