Egy épület energetikai megítélésében vitathatatlan szerepet játszó nyílászárók környezetében is olyan innovatív megoldásokat találunk, amelyek a digitalizáció révén részben az energiamegtakarítást, részben pedig a kényelmet szolgálják. Ilyenek Európa egyik vezető műanyag ablak- és ajtóprofil gyártója, a GEALAN okos-otthon fejlesztései a szellőzés és a mozgatás területén.

A szellőzési igény számítás és a szellőzési teljesítmény egyedi követelményei alapján (nedvességvédelmen túl: csökkentett szellőzés, névleges szellőzés, intenzív szellőzés) az építészek, illetve a szellőztetést tervező szakemberek az alapszellőztetéstől az intelligens otthoni komfortszellőztetésig a megfelelő műszaki megoldást választhatják, valamint ez alapján elkészíthetik a megfelelő szellőzési tervet a GEALAN-CAIRE® megoldásaival.

A GEALAN-CAIRE® smart aktív szellőzőrendszer a meglévő és új épültek esetén is igen hatékony hővisszanyeréssel működik, megfelel a legmagasabb szellőzési, energiahatékonysági és kényelmi igényeknek, továbbá könnyedén alkalmazkodik más intelligens otthon megoldáshoz. Számos profilrendszerbe integrálható, a homlokzaton látszó vagy szigeteléssel takart beépítése is lehetséges, mely esetben csak a keskeny levegő bemeneti és kimeneti rácsok maradnak láthatók, tökéletesen illeszkedve az ablakelemhez kívül és belül egyaránt.

Az elemek a GEALAN-acrylcolor® felületkezelő-technológia színváltozataival, valamint számos dekorfóliával állnak rendelkezésre. A rendszer könnyen kezelhető közvetlenül a készüléken lévő gombbal, vagy a külső süllyesztett gombbal, például az ablak melletti oldalon, esetleg a szárnyban vagy a keretben elhelyezett érzékelővel, illetve mobilkészülékkel.

Nem kell okosotthon szakértőnek lenni

Mindezek integrálásához az új TEXINO, két prémium szolgáltató lehetőségeit ötvöző márka kínál megoldást. Az egyik az eQ-3, amelyet a Berg Insight többször is Európa piacvezetőjének választott a teljes otthoni rendszerek terén, a másik Homematic IP intelligens otthoni rendszer. Az eredmény pedig egy felhasználóbarát, minőségi és mégis megfizethető ablak-, ajtó- és árnyékolómegoldás, ami könnyebbé és egészségesebbé teszi az életet, a tökéletes szobaklímától a hálószobában az automatikus ajtónyitásig és az ideális szobahőmérsékletig.
GEALAN digitális ablak megoldások: Digitális ablakok

BIM: digitális eszközök ablaktervezéshez, ablakmegjelenítés új dimenzióban

Az ablakok és ajtók kiválasztása a GEALAN úttörő épületinformációs modellező alkalmazásaival kifejezetten egyszerű. A cégtervezői software 2.0 verziója minden termékadatot digitális formában tárol, azokat folyamatosan naprakészen tartja. A software elvégzi a megfelelő számításokat, megtervezi a statikai követelményeket, és képes megjeleníteni a tervezést teljes 2D-s vagy 3D-s modellként, beleértve a profilokat, acélmerevítéseket és a furatokat, valamint előre ellenőrzi a műszaki megvalósíthatóságot. Ez azt jelenti, hogy a digitális tervezési módszer, a Building Information Modeling (BIM) is használható. Ez az átfogó tervezési csomag az épületinformációs modellezés területén a LEGJOBB BIM-ADAT-KÍNÁLAT kategóriában ismét az 1. helyet hozta a GEALAN számára.
További információk a BIM eszközeiről: BIM – Gealan

 

A GEALAN további innovatív megoldásainak megismeréséhez kattintson a linkre: Gealan hivatalos weboldal

 

Forrás: Build-Communication